Edward Laane saab autasuks Saare maakonna teenetemärgi

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Edward Laane
Edward Laane Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus kinnitas täna otsuse autasustada Kuressaare haigla sihtasutuse juhatuse liiget Edward Laanet Saare maakonna teenetemärgiga.

Numbrit 020 kandev auraha antakse doktor Laanele suure panuse eest haigla töö korraldamisel ning hooliva suhtumise, professionaalse ja ennastsalgava töö eest pandeemiakriisi lahendamisel Saare maakonnas.

Saaremaa vallavolikogu esimees Tiiu Aro ütles Saarte Häälele, et doktor Laane esitati ka Kuressaare teenetemärgi kandidaadiks, kuid statuudi tõttu ei saanud linna autasu talle kahjuks anda. Seepärast tuli peaaegu poolautomaatselt päevakorda maakonna teenetemärk, mida tavaoludes antakse välja vabariigi aastapäeval, kuid mille statuut võimaldab tublisid inimesi tunnustada igal ajal.

"Kuna on erakorraline aasta, oli eriolukord, siis leidsid teenetemägi komisjoni kuuluvad Muhu, Ruhnu ja Saaremaa vallavolikogu esimehed, et tegu on väärika kandidaadiga, kellele märk just nüüd välja anda," rääkis Aro. Ta lisas, et edaspidi tuleks teenetemärkide statuudid ja väljaandmise praktika üle vaadata, sest tublisid inimesi peaks tunnustama aastaringselt.

Edvard Laanele antakse teenetemärk üle 19. juunil kell 12 enne Saaremaa vallavolikogu istungit Kuressaare Raegaleriis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles