Suursaarte lennuhankele laekus viis pakkumust (1)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Lennuk. Foto on illustreeriv.
Lennuk. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Tallinna-Kuressaare lennuliini riigihankele esitas tähtajaks pakkumuse viis ettevõtet.

Pakkumise tegid senine vedaja Transaviabaltika, samuti riikliku lennufirma Nordica tütarfirma Regional Jet OÜ, Diamond Sky OÜ, NyxAir OÜ ja AS Raf-Avia, selgub riigihangete registrist. 

Hanke eeldatav maksumus on 16,2 miljonit eurot ja vedajat otsitakse neljaks aastaks, vahendas bns. Suursaarte lennuhanke tähtaega lükati kohtuvaidluste tõttu edasi seitse korda. Esialgsete plaanide kohaselt pidi uus lennuk Tallinna ja Kuressaare vahel lendama hakkama läinud aasta 1. juunist.

Kohtuvaidluste tõttu pikendas maanteeamet möödunud aasta mais lepingut senise vedaja Transaviabaltikaga kuni kaheks aastaks või uue vedaja leidmiseni. Kui Kuressaare lennuhange läks mullu septembris kolmandale ringile, selgus, et tingimustes polnud sätestatud lennuki vähimat vanust. 

Saaremaa vallavalitsus palus seepeale majandus- ja taristuministril Taavi Aasal muuta riigihanke tingimusi selliselt, et lennuki vanus ei võiks ületada 20 aastat. Transviabaltika vaidlustas aasta lõpus hanke uue tingimuse riigihangete vaidluskomisjonis (VAKO).

VAKO jättis vaidlustuse rahuldamata, mispeale kaebas lennufirma otsuse kohtusse. Nii Tallinna halduskohus kui ka ringkonnakohus nõustusid VAKO järeldustega. Ka riigikohus ei võtnud tänavu mais kaebust menetlusse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles