TOIMUMISAEG KINDEL ⟩ Rally DirtFish toimub Lõuna-Eestis augusti algul

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Ott Tänak võtab täna ette Virumaa teed.
Ott Tänak võtab täna ette Virumaa teed. Foto: Henri Rump

Rally DirtFish, millele omalt poolt pani õla alla ka valitsev maailmameister Ott Tänak, saab toimuma esialgu planeeritust kaks nädalat hiljem - uueks toimumisajaks on 7.–8. august 2020. 

Kuigi esialgu oli planeeritud Rally DirtFish 24.-25. juulile, otsustas korraldusmeeskond selle lükata edasi kahel põhjusel. Esiteks loob see lisaaeg välisvõistlejatele ja tiimidele paremad eeldused COVID-19-st tulenevate reisipiirangute ja karantiinitingimuste leevenduseks ning teiseks Soome WRC etapi korraldajate otsus selleaastane võistlus ära jätta. 

Eesti Autospordi Liidu juhatuse esimees, Janis Kaal avaldus kahetsust, et selleaastane Soome WRC etapp oära jääb. "Pole mingi saladus, et eestlastele on läbi aastate meeldinud sõita üle mere Jyväskylä metsadesse tipptasemel rallit vaatama," rääkis Kaal. Tema sõnul on see olnud justkui iga-aastane palverännak tuhandetele fännidele.

„Mõistagi polnud see juhus, et plaanisime korraldada Rally DirtFish’i kaks nädalat enne Neste Rally Finland’i toimumist. Eesti teed on väga sarnased Soome omadele ja see olnuks fantastiline võimalus pakkuda WRC tiimidele võistlusoludes testimist.“ 

Kui aga tuli uudis, et Soome WRC etapp sel aastal ei toimu, pidi korraldusmeeskond otsustama, kas siinne ralli toimub algselt planeeritud kuupäevadel või lükatakse see kaks nädalat hilisemaks.

„Võistluspaus on olnud pikk ja seetõttu on Eesti Meistrivõistluste sarja teine etapp atraktiivne üritus nii kohalikule rallispordi kogukonnale kui ka välisvõistlejatele. Usun, et konkurents saab olema väga tihe ja Rally DirtFish on Eesti rallisportlastele heaks võimaluseks panna oma võimed proovile rahvusvahelises konkurentsis,“ lisas Kaal. 

DirtFish’i tegevjuht Justin Simpson nõustub Rally DirtFish’i korraldusmeeskonna otsusega. Simpson toob võrdluseks hiljuti taasavatud DirtFish’i rallikooli Seattle’is ning kinnitab, et need kaks lisanädalat on kindlasti abiks. 

„Avasime DirtFish rallikooli eelmisel nädalal,“ ütles Simpson, „olime COVID-19 tõttu suletud kaks kuud ja esimesed päevad kulusid selleks, et kohandada oma igapäeva tegevusi ja protokolle nõuetele vastavaks, et tagada kõigi osapoolte ohutus.“ Arvestades kõike eelnevat, on nad igati nõus korraldajate otsusega lükata ralli toimumine kahe nädala võrra edasi.

Hyundai Motorspordi ridadesse kuuluv valitsev autoralli maailmameister Ott Tänak ootas Soome rallile minekut pikisilmi. Tänak on valitsenud Soome teid kaks viimast aastat ning lootis sel aastal esimese mitte-soomlasena minna püüdma rallivõitude kübaratrikki. 

„Kõigile meeldib Soome. See on ka minu jaoks väga eriline. Pole just palju kohti, kus saaks sõna otseses mõttes autoga lennata nagu saab seda teha Soome rallil," trähendas Tänak. "Eestlastele on see muidugi veelgi erilisem – see on ainus ralli, mida eestlastest fännid saavad pidada koduseks WRC etapiks. Nähes raja ääres lehvimas kõiki neid Eesti lippe, tekib paratamatult tunne nagu sõidaksin koduteedel.“ 

Tänaku sõnul on oluline võtta ralli korraldustoiminguteks nii palju aega kui võimalik. "Rääkisin hiljuti ka korraldustiimiga ja nad kinnitasid, et suudaksid vajadusel ralli korraldada kasvõi homne päev, kuid mida rohkem aega edasi, seda lihtsamaks muutub inimestel ka liikumine. Võtame selle aja ja teeme siis ühe hea päeva kogu spordile.“ 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles