Eesti Kontsert ootab tasuta ooperipiknikule

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
EESTI KONTSERDI JUHT KERTU ORRO (fotol keskel).
EESTI KONTSERDI JUHT KERTU ORRO (fotol keskel). Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eesti Kontsert korraldab juulikuus lossihoovis tasuta videokontserdi, mis ei asenda küll ärajäänud festivali, kuid on omamoodi kummardus ooperisõpradele ja ooperipäevade toetajatele.

Laupäeval, 25. juulil kell pool kümme õhtul näitab Eesti Kontsert piiskopilinnuse seinal video vahendusel umbes pooleteise tunni pikkust ooperigalat, järgneb vaheaeg ja seejärel käivitub video džässiprogrammiga, mis kestab kuni kella kolmeni öösel. 

“See on kummardus meie publikule ja armsale Saaremaale. Meie kinnitus, et oleme jätkuvalt teiega, ükspuha mis ümberringi ka toimuks,” selgitas Eesti Kontserdi juhatuse liige Kertu Orro.

Vastupidiselt tavapärasele pidulikule uhkete õhtutualettidega ooperigalale on seekord inimesed oodatud tekkide-patjade, kalamehetoolide ja piknikukorvidega. 

Videos näeb Orro sõnul väga häid ettekandeid väga heade lauljate ja väga heade orkestritega. Ära nimetada sai ta praegu siiski vaid Moskva Helikon Opera, kelle nõusolek oma loomingut näidata on juba olemas.

Lihast ja luust esinejaid sel õhtul lossihoovis paraku ei näe. “Ooperimaja ju ei ehita. Ja kusagile telginurka klaveri saatel kedagi esinema panna pole päris see,” lausus Orro. 

“Selle asemel näitame pigem väga suures formaadis ja kvaliteetse tehnikaga videopilti. Võib-olla saame samal päeval siiski teha ka ühe live-kontserdi artistiga, keda Eestis näeb harva, kuid kes olude sunnil on praegu kodus,” lisas ta.

Ooperipikniku korraldamist põhjendas Orro asjaoluga, et ooperipäevi päris vahele jätta on hirmus raske. 

“Teame, et publik ootab meid ja Saaremaa ootab. Me ise oleme väga kurvad, et tavapärast festivali ei toimu, seepärast otsustasime, et mõtleme lubatud formaadis siiski midagi välja, et tervitama tulla. Teiseks tahame Eesti inimestele öelda, et võtke jalad kõhu alt välja ja tulge Saaremaale, peatuge hotellides. Paneme seljad kokku ja hakkame elu üheskoos uuesti üles turgutama,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles