Cosmoskva andis üle 14 aasta taas albumi välja

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Cosmoskva esitleb albumit ainsa kontserdiga Muhu saarel toimuval Juu Jääb festivalil, 3. juulil.
Cosmoskva esitleb albumit ainsa kontserdiga Muhu saarel toimuval Juu Jääb festivalil, 3. juulil. Foto: Cosmoskva

Kohaliku plaadifirma TIKS Rekords alt ilmus täna Saaremaa päritolu väikeorkestri Cosmoskva uus album “IV”.

Pea 20 aastat tagasi Kuressaares triona sündinud ja 7-liikmeliseks kasvanud Cosmoskva oli kuni eelmise suve singlini “Spider” pikal pausil. Toona väljalubatud album, mil nimeks “IV”, ilmus täna digitaalselt TIKS Rekordsi alt.

„Cosmoskva on minu esimene päris bänd, kui nii võib öelda,“ räägib auhinnatud produtsent ja helilooja Sander Mölder, kes ühines ansambliga, olles toona kõigest 14-aastane. „Mõte sellest, et see kooslus võiks kasvõi viivuks taas kokku tulla, tekkis juba mõnda aega tagasi. Tunneme teineteist juba aastaid ja käime ka ilma koos muusikat tegemata omavahel läbi, sest eelkõige ongi see lihtsalt üks tore sõpruskond, kellele ühtlasi meeldib ka muusikat teha. Ja see album on selle tulemus,“ selgitab Mölder.

Cosmoskva albumi väljaandjaks on plaadifirma TIKS Rekords. “Uue Cosmoskva materjaliga on muusikasõpru õrritatud juba peaaegu kaks aastat. Vahel selline pikema aja võtmine end ei õigusta, õnneks selle plaadi puhul õigustab. Albumi jagu väga head ja ilusat eesti elektroonilist soul-muusikat, mille üle võib uhke olla ja kerge südamega ka välja anda,” kommenteerib TIKS Rekordsi esindaja Peeter Ehala.

Vinüüliformaadis kauamängival on Raadio 2 eetris 2019. aasta suvel ühe enim eetriaega saanud "Spider" kõrval veel 12 lugu. Lisaks eelnimetatud loole “Spider”, on juba singlitena kuulajateni jõudnud ka “Fix My Avalon” ja “Hymn for Insignificant People”. Vinüüli saab ette tellida TIKS Rekordsi kaudu.

Cosmoskva esitleb albumit ainsa kontserdiga Muhu saarel toimuval Juu Jääb festivalil, 3. juulil.

Cosmoskva

Ranno Paukson – trummid, löökriistad

Mihkel Koppel – bass, kontrabass

Priit Pruul – kitarrid, vokaal

Sander Mölder – süntesaatorid

Liisu Ots – vokaal

Marili Randla – flööt

Karlis Saar – trompet

Uuel albumil teevad lisaks kaasa Mairo Marjamaa saksofonil ja Siim Avango bassil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles