Keskväljak läheb nädalalõppudeks lukku

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
ALATES JÄRGMISEST LAUPÄEVAST: Raekoja ja Torni tänava vaheline ala on nädalalõppudel suletud augusti lõpuni.
ALATES JÄRGMISEST LAUPÄEVAST: Raekoja ja Torni tänava vaheline ala on nädalalõppudel suletud augusti lõpuni. Foto: Gunnar Siiner/Saarte Hääl

Suve lõpuni hakkab Kuressaare keskväljak autodele suletud olema laupäeva hommikul kella üheksast kuni pühapäeva õhtu kella üheksani. Sellise korralduse andis eile abivallavanem Jüri Linde. 

Esimest korda suletakse väljak Raekoja ja Torni tänava vahelisel alal 27. juuni hommikul ning nii tehakse igal nädalalõpul augusti lõpuni. Keeld ei puuduta busse ja taksosid. Öötundidel ja varahommikuti on lubatud ka kaubavedu.

Poleemikat tekitanud kesklinna sulgemise plaan leidis eile mõneti ootamatu lahenduse. See küsimus pidi olema Reformierakonna fraktsiooni eestvedamisel otsustamisel volikogus.

Lähemal juriidilisel analüüsil vallavalitsuses selgus, et volikogu on liiklusega seotud küsimustes juba varem andnud otsustuspädevuse vallavalitsusele ning seda õigust otsustas valitsus ka kasutada. 

“See on “küla keset linna”-otsus.“

Vallavanem Mikk Tuisk tõdes, et teema on tekitanud nii poolt- kui vastuolijaid. “Kui ei katseta, siis ei saa teada, kuidas see mõjub,” järgis Tuisk oma sõnul tarkust, et tõe kriteerium on praktika.

Tuisu sõnul on praegu, esimest aastat täiesti valmis keskväljaku tingimustes kõige paslikum aeg sulgemist katsetada. Sulgemise otsusele alla kirjutanud abivallavanema Jüri Linde sõnul võib küll öelda, et see on “küla keset linna”-otsus. Päris kinni  ju ei panda. Ta ütles, et vaatas hiljuti kesklinnas kohvikus istudes pidevat autode voolu, mis liigub keskväljakult läbi. Erinevatesse sihtkohtadesse saab aga ka teisi tänavaid pidi.

Reformierakonna poolt eelnõud vedanud Kalle Laanet pidas valitsuse otsust keskväljaku liiklusohutumaks muutmise osas positiivseks. “Loen seda esimeseks sammuks kogu liikluskorralduse ümbervaatamisel Kuressaare linnas, et saavutada kooskõla mototranspordi ning kerg- ja jalgsiliikujate vahel,” ütles Laanet. 

Keskväljaku sulgemise üle on käinud viimasel kuul tuline arutelu vallavolinike ja ettevõtjate vahel.  

Viimased leiavad, et kesklinna sulgemine ei teeni ettevõtluse huve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles