Valla turismijuhiks valiti Helina Andruškevitšus

Saarte Hääl
Copy
Valla turismi- ja turundusteenistuse juhatajaks saab Helina Andruškevitšus.
Valla turismi- ja turundusteenistuse juhatajaks saab Helina Andruškevitšus. Foto: Saaremaa vallavalitsus

Saaremaa vallavalitsuse turismi- ja turundusteenistuse juhatajaks valiti 11 kandidaadi hulgast Helina Andruškevitšus.

„Olen südamest liigutatud ja tohutult rõõmus, et saarlased mulle turismisektori arendamise ja tutvustamise võimaluse annavad ning samuti saan nüüd uhkusega ennast ühe Muhu küla püsielanikuks nimetada. Visit Saaremaa koos kõikide partneritega on teinud suurepärast tööd, tugevad alustalad on loodud ning usun, saame siit edasi minna sihtkoha strateegiaga, mille üle on uhked kohalikud ja mida väliskülastajad hindavad,“ sõnas Helina Andruškevitšus, kes on valmis alustama tööd 3. augustist. 

Aastatel 2006–2015 töötas ta Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuses, kus tema peamiseks eesmärgiks oli Eesti kui reisisihi tuntuse suurendamine ja turismitulude kasvatamine.

Abivallavanem Kristiina Maripuu sõnul rääkis Helina Andruškevitšuse kasuks pikaajaline valdkondlik töökogemus ja teadmised Visit Saaremaa senise tegevuse kohta.

„Heameelt teeb, et lisaks erialasele laialdasele tööpagasile on tal väga arvestatav rahvusvaheline kogemus. Samuti on Helinal kindel nägemus sellest, kuidas Saare maakonna saarte arengule kaasa aidata, kohaliku kogukonna koostööd hoogustada ja turismitoodete rahvusvahelist konkurentsivõimet suurendada,“ märkis Maripuu.

„Olukorras, kus EAS on ümber vaatamas edasisi sihtkohamudeleid, on ka tema kontaktid EAS-s suureks eeliseks.“

Teenistuse juhataja põhiülesandeks on Saaremaa valla turismi- ja turundusalase tegevuse juhtimine ja arendamine ning Saaremaa kui sihtkoha turundamisel MTÜ Visit Saaremaa senise tegevuse jätkamine. Juhi ülesandeks on ka koostöö koordineerimine nii kohalikul kui ka riiklikul ja rahvusvahelisel tasandil.

Turismi- ja turundusteenistus loodi vallavolikogu 28. mai otsusega ning eesmärgiga liita MTÜ Visit Saaremaa tegevus Saaremaa vallavalitsuse struktuuriga. MTÜ senised töötajad jätkavad tööd valla struktuuris ning kõik muud ümberkorraldused saavad lõpule viidud käesoleva aasta lõpuks.

Siseturistide tähtsus suureneb veelgi

„Pööraksin veel rohkem tähelepanu rahvusvaheliste otseühenduste loomisele, turismitoodete ja -teenuste arendamisele ja digitaliseerimisele, elamusterikka külastajakogemuse loomisele, hooajalisuse vähendamisele, korduvkülastuste suurendamisele ja koostööle teiste saartega.

Usun, et siseturistide tähtsus suureneb veelgi, kuid kindlasti on oluline jätkata tööd välismaiste reisikorraldajate ning pressiga, siis suudame suurendada turistide arvu, kes ööbivad saarte majutusasutustes pikemalt ja tarbivad rohkem kohalikke turismitooteid ja -teenuseid.

Saaremaa, Muhu, Vilsandi, Ruhnu ja Abruka – ootan põnevusega teiega kohtumist juba augustis!“

Helina Andruškevitšus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles