JUHTKIRI Lõksus

Saarte Hääl
Copy
Hooldekodu Saaremaa Valss
Hooldekodu Saaremaa Valss Foto: Anette Sannik/Saarte Hääl

Selle üle, kas endise sanatooriumi Saaremaa Valss neljakorruseline hoone sobib hooldekoduks või mitte, on arutletud ja ka vaieldud üksjagu. Eks igaühel ole oma arvamus. Üks, mis aga selge – hooldekodu peab olema ohutu ja turvaline paik kõigile, kes seal elavad, töötavad ning seda külastavad.

Üldhooldekodus elavad inimesed, kes omadega ise enam hakkama ei saa. Paljud neist liiguvad raskustega, osa ei suuda sedagi. Ometi võib ette tulla, et ka lamajaid eakaid peab erinevate korruste vahel transportima. Kas või haiglasse viimiseks. Selleks paigaldatigi Saaremaa Valssi lift. Millega paraku on probleeme algusest peale.

Eile jäi rikkis lifti kinni haigla kiirabibrigaadi töötaja, kes tehniku abiga sealt peagi pääses. Mustemat stsenaariumi võib aga igaüks ette kujutada: kellegi jaoks, kes lifti lõksu jäänud, võib sealt kiiresti pääsemine olla sõna otseses mõttes elu ja surma küsimus. 

Saaremaa vallavalitsuse asi on lasta hooldekodu lift korda teha või toimiva vastu välja vahetada. Isegi siis, kui selle tootja ja hooldaja omavahel kokkuleppele ei saa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles