Ooperipiknikul saab nautida muusikalisi hitt-palu

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Moskva Helikon ooperi solist Mihhail Nikanorov.
Moskva Helikon ooperi solist Mihhail Nikanorov. Foto: Kuvatõmmis

Laupäevasel Eesti Kontserdi ja Moskva Helikon Opera tasuta videogalal Kuressaare lossihoovis saab nautida klassikalisi ooperite hitt-aariaid ja koorinumbreid.

Videogala formaat sündis koostöös eelmise aasta ooperipäevade peaesineja Helikon Operaga, kes sõna otseses mõttes Saaremaasse armus, rääkis Eesti Kontserdi meediajuht Andri Maimets. Teater plaanis sel kevadel anda Tallinnas lavastaja Dmitri Bertmanni loodud “Mr. Georg Otsa” erietenduse, paraku tuli ära jätta nii etendus kui ka lükata aasta võrra edasi Saaremaa ooperipäevad. Seetõttu sündiski ooperipikniku ja videogala idee.

Lossiseinale videona projitseeritav gala on kokku pandud klassikalistest ooperi hitt-aariatest ja kooridest. Esindatud on Eesti, Itaalia, Saksa, Prantsuse ja Vene ooper ning heliloojatest Verdi, Puccini, Wagner, Mozart, Biset, Mussorgski ja Evald Aav. Teiste seas näevad vaatajad Natalia Zagorinskaja, Aleksandr Antonenko, Olga Tolkmiti, Marina Andrejeva, Dmitri Hvorostovski, Urve Tautsi, Margarita Voitese, Georg Otsa, Hendrik Krummi, Rene Soomi ja paljude teiste ooperiartistide säravaid esitusi.

Oma videotervituse on saatnud nii Helikon Opera kui ka järgmise aasta ooperipäevade peaesineja, Horvaatia rahvusteater Zagrebis. Muhedaid ooperijutte pajatavad Arne Mikk ja Jüri Leiten. Videogala algab täna õhtul Kuressaare lossihoovis kell 21.30.

Videoõhtu teine vaatus, ööjazz on kantud ooperipäevade iga-aastase ööklubi Opera Royali vaimust. Esitusele tulevad armastatud jazzi-, funki- ja soulivideod läbi aegade.

Publikul tasub kaasa võtta kõik piknikuks tarvilik: tekid ja toidukorvid, istumisalused ja kalamehetoolid, Eesti suveilma arvestades igaks juhuks ka soojem riietus. Kohapeal on avatud ooperipuhvet ning müüakse pääsmeid järgmise aasta Saaremaa ooperipäevadele, mis on sel õhtul erandkorras 20% soodsamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles