Saarepiiga kõrvarõngad püüavad Bruno disainiauhinda

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
TAASKASUTUS: Laura Saks kasutab kõrvarõngaste valmistamiseks purustatud munakoori ja biovaiku, mis valatakse munakujulistesse vormidesse.
TAASKASUTUS: Laura Saks kasutab kõrvarõngaste valmistamiseks purustatud munakoori ja biovaiku, mis valatakse munakujulistesse vormidesse. Foto: LAURA SAKS

Laura Saksa tootebrändi EGG kõrvarõngad on disainiauhinnale Bruno nomineeritud elustiili toote disaini kategoorias.

EGG ehete kõrval on samas kategoorias nominendiks nimetatud veel Robin Mäe kivist prilliraamid ja Viive Undi kudumikollektsioon Promenaad. Kokku võistles selles kategoorias 22 toodet.

Kategooriate nominentidest sõelutakse välja omakorda shortlist, mis tehakse koos võitjatega teatavaks 18. septembril Eesti disainiauhindade galal Disainiöö.

Haapsalu kolledžis käsitöötehnoloogiat ja disaini õppiv Saks ütles Saarte Häälele, et auhinnale soovitas kandideerida grupiõde. "Panin ennast proovile ja nägin, et see on hea võimalus näidata, millega ma tegelen," lausus ta.

Omapärased kõrvarõngad sündisid tänu kooli erialaprojektile, kus tuli valida mingi äravisatav materjal ja anda sellele uus elu. Saks võttis tooraineks munakoored. "Suurte katsetuste tulemusena leidsin viisi, kuidas munakoorest kõrvarõngad ei puruneks ja nendega ka niiskusega midagi ei juhtuks. Soovisin teha midagi sellist, mis on uus ja millel oleks rääkida oma lugu," selgitas Laura.

Laura Saks värvib kõrvarõngaid looduslike värvidega, mida annavad maasikas, mustikas, süsi jne. Kui algselt oli tegu vaid koolitööga, siis nüüd on see kasvanud juba ettevõtmiseks ja EGG ehted on müügil nii Kuressaares kui ka Tartus ja Tallinnas.

9000-eurose auhinnafondiga Brunot antakse välja kolmes põhikategoorias: elukeskkondliku, elustiili ja insenertehnilise toote disaini eest. Lisaks valib žürii kõikide nominentide hulgast välja elumuutva disaini auhinna võitja. Esimest korda antakse tänavu välja ka Bruno elutöö auhind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles