Valla kassa on vaid 300 000 euroga miinuses

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Sularaha
Sularaha Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maikuus kärpis Saaremaa vald tänavust eelarvet 2,5 miljoni võrra, kuid kaheksa kuu seisuga on maksulaekumine olnud oodatust parem ja eelarve miinus on hetkel vaid 300 000 eurot.

“See väga halb ei ole. Eelarve on kontrolli all ja võrreldes lisaeelarvega reservi on. Eks paistab, mis sügis toob,” sõnas Saaremaa vallavolikogu rahanduskomisjoni esimees Jaanus Tamkivi. Mis neljapäeval volikogus esimesel lugemisel olnud tänavusse teise lisaeelarvesse puutub, siis sellega Tamkivi sõnul ühtki senti maksuraha täiendavalt laiali ei jagata. Tegu on tehniliste ümbertõstmistega ja toetuste võtmisega eelarvesse. “Hoiame väga konservatiivset joont,” märkis ta.

Teise lisaeelarve tulud koosnevad lõviosas toetustest (311 855 eurot), millest suurim on riigieelarveline tegevustoetus Saaremaa valla ettevõtjatele COVID-19 viiruse levikust tingitud kahjude hüvitamise toetuseks (280 000 eurot). Samuti võetakse eelarvesse Saaremaa Halduse omatulu ülelaekumine 5000 eurot. Täiendavaid tulumaksu laekumisi lisaeelarvega ei planeerita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles