Saarlased stardivad Rally Estonial

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Kauri Pannas (vasakul) koos Ken Torniga.
Kauri Pannas (vasakul) koos Ken Torniga. Foto: Erakogu

Pärast pooleaastast pausi jätkub FIA autoralli MM-sari eeloleval nädalavahetusel sõidetava Rally Estoniaga. Tänasest kuni pühapäevani Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel sõidetavale võistlusele on registreerunud 60 võistluspaari, teiste hulgas kõvemad tegijad Saaremaalt.

Peale rallimaailma esisaarlase Ott Tänaku (auto numbriga 8), leiab stardinimekirjast ka rallipaari Ken Torn - Kauri Pannas ja Robert Virves - Sander Pruul, kusjuures Virves ja Torn stardivad samas võistlusklassis, kus sõidetakse esiveoliste Ford Fiesta Rally4 autodega. 

See on noortele, alla 30-aastastele pilootidele mõeldud võistlusklass. Torni/Pannase auto kannab numbrit 54 ja Virvese/Pruuli auto numbrit 63. 

Ken Torni hinnangul on Rally Estonial olnud alati äge sõita, kuid sel aastal saavad nad seal mõõtu võtta oma klassi maailma tippudega. "Kuna tänases maailmas pole ühegi ürituse ja ralli toimumine liiga kindel, siis kavatseme nautida igat kilomeetrit rallil ning soovime pakkuda head emotsiooni toetajatele ja pöidlahoidjatele," ütles Torn Saarte Häälele.

Tema kaardilugeja Kauri Pannas usub, et see ralli on iga Eesti rallifänni ja rallimehe unistus. "Lõpuks on see kauaoodatud kodune MM-ralli ukse ees. Kindlasti püüame anda endast parima ja samal ajal nautida iga kilomeetrit nendel kiiretel ja põnevatel teedel."

"Ken on kindlasti favoriit, aga ei saa unustada, et väga kiireid mehi on mitmeid, seega on väga raske ennustada miskit," leidis Robert Virves. "Keegi kindlasti ei hakka midagi kinkima kellelegi, aga seda ma ei oska ega taha arvata, kumb meist kiirem on," muheles ta. Saab näha, kes neist Lõuna-Eesti teedel lõpuks kiiremaks osutub.

Georg Grossi kaardilugejana on Rally Estonia stardis ka Raigo Mõlder. Nende auto kannab Rally Estonial numbrit 64.

Rally Estonia on sedakorda esmakordselt Eestis toimuv FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp, kus kolme võistluspäeva jooksul sõidetakse kokku 17 kiiruskatset ja läbitakse 232,12 katsekilomeetrit. Ralli saab alguse täna, kui hommikutundidel sõidetakse testikatse. Kell 18 õhtul on kavas stardipoodium Tartus Eesti Rahva Muuseumi juures ning sealtsamast stardib tund hiljem ka SS1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles