Liikumispuudega inimesed testisid Kuressaare kesklinna

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
KINNISE UKSE EES: Ratastoolis liikuv Kätlin Riidebach ise uksest sisse ei pääse, pidi tõdema ka Saaremaa invaühingu juhatuse liige Ingrid Põldemaa.
KINNISE UKSE EES: Ratastoolis liikuv Kätlin Riidebach ise uksest sisse ei pääse, pidi tõdema ka Saaremaa invaühingu juhatuse liige Ingrid Põldemaa. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saare maakonna invaühing ja Eesti liikumispuudega inimeste liidu juhatus tõdesid reedel ringkäigul Kuressaares, et linnaruumi kohandamisel kõigile sobivaks jagub arenguruumi küllaga. 

Saarlased ja külalised tegid üheskoos Kuressaares ringkäigu. Kokkuvõttes leiti, et liikumispuudega inimeste jaoks võib probleemseks osutuda nii kesklinnas liikumine, sõiduki parkimine kui ka avalikesse hoonetesse pääsemine.  

Näiteks raekoja taga asuva uue avaliku inva-WC ukse vahele võib ratastooliga liikuja kinni jääda, peegel on tema jaoks liiga kõrgel ja kätepesuks ta kraanini ei ulatu.

“Loodame, et tulevikus ehitusi planeerides mõeldakse laiemalt ning luuakse universaalseid ehituslahendusi, mis sobivad kõigile,” ütles Saaremaa invaühingu juhatuse liige Ingrid Põldemaa. “Ei ole vaja eraldi lahendusi erivajadustega inimestele.” 

Põldemaa lisas, et planeeringute juurde on oluline kaasata erivajadustega inimesi, samuti väikelaste vanemaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles