Vallavanem: otsus Piila ja Õha tee kohta tuleb kevadel

Saarte Hääl
Copy
Asfalt. Foto on illustreeriv.
Asfalt. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

“Mõistan inimesi, kellel tekib ajalehest loetud info põhjal ootus saada oma kodukandi teedele mustkate, ja nende pettumust, kui selgub, et seda tänavu siiski ei tule,” kirjutab teisipäeval Kaarma kogukonnakogu koosolekul osalenud vallavanem Mikk Tuisk.

26. mail Saarte Häälele saadetud teede nimekirja tööversioonis oli tõepoolest kirjas ka mustkatte rajamine Eikla–Piila teele 1544 meetri ulatuses ja Õha–Piila teelõigule 700 meetri ulatuses. 2. juuni Saarte Hääles ilmus minu kommentaar, et loodetavasti saame pärast hangete korraldamist kõik objektid ka tehtud. Kahjuks see nii ei läinud.

Kahe kõnealuse tee puhul selgus, et nende teelõikude aluskonstruktsioonid on paraku liiga pehmed ja tuleb siiski 2020. aasta mustkatte rajamise kavast välja võtta.

Veel tänavu veetakse nimetatud teedele lisakruusakiht ja need võetakse jälgimise alla. See võimaldab juba 2021. aasta kevadel otsustada, kas Eikla–Piila ja Õha–Piila teelõigu saab mustkatte alla viia või mitte.

Palun Piila ja Õha küla elanikelt vabandust tekkinud arusaamatuse ja ebapiisavate selgituste pärast. Samas loodan, et piirkonnas tervikuna (Eikla, Kaubi, Piila ja Õha) teedele pandud 2171 meetrit mustkatet ja 250 meetrit kruusatee remonti on samm paremuse poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles