Teatrisse minnes saab osta maski ja nime kirja panna

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Väino Uibo
Väino Uibo Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa teatripublik väärib kiitust, sest etendustele tulevad inimesed on teadlikud ja ette valmistunud ning teater teeb kõik selleks, et uksi võimalikult kaua lahti hoida.

Kuressaare teatri loomejuht Aarne Mägi tõdes Kadi raadio esmaspäevases “Keskpäeva” saates, et viimaseid koroonauudiseid ja arenguid vaadates poeb küll hirm vaikselt naha vahele, kuid kas ja mis piirangud teatritele tulevad, ei ole hetkel veel teada.

“Viibisin töö asjus paar päeva Tallinnas proovis ja juhust kasutades käisin ka Linnateatris etendust vaatamas,” rääkis Mägi.

Tema sõnul mõõdeti Linnateatris teatrikülastajatel enne saali sisenemist termomeetriga kehatemperatuuri, teenindajad kandsid visiiri ja väikeses saalis kandis käputäis inimesi etenduse ajal maski. 

“Mingid piirangud ilmselt tulevad, aga millal need teatrisse jõuavad – ei tea,” sõnas loomejuht.

Kuressaare teatri juhatuse liige Piret Rauk ütles, et Kuressaare teatris algab hooaeg 10. oktoobri esietendusega “Shakespeare´i kogutud teosed”. Oktoobri alguses on lasteetendused nii Kuressaares kui ka mujal Saaremaal ning siiani on teater teenindanud külalisetendusi. “Teatrisse saab tulla tund enne etenduse algust. Oleme inimesi palunud mitte jätta tulekut viimasele minutile. Saali lastakse publik aegsasti. Saab osta maski ja publikuteenindajad teenindavad kontaktivabalt,” rääkis Rauk. Majas on piisavalt desovahendeid ning pindu teatrimajas desinfitseeritakse igapäevaselt. 

Koroonaviirusesse haigestumise statistiliste näitajate suurenemise tõttu soovib riik saada teavet inimeste käikude ja liikumise kohta, et võimalusel välja selgitada haigestunuga kokkupuutunud. 

Piret Rauk märkis, et ka Kuressaare teater on kogunud publiku kontaktandmeid, seda on tehtud peamiselt teatrikassas. Raugi sõnul on inimesed olnud seejuures väga mõistvad ning teater on külastajatele selle eest ääretult tänulik.

Veel enne seda, kui lavale jõuab “Shakespeare´i kogutud teosed”, pakuvad publikule meelelahutust külateatrid. 21. septembril etendas Salme vallateater Kuressaare teatrimajas “Saart” ning eile lahutas publiku meelt oma kahe tükiga – Väino Uibo “Hõissa pulmad!” ja P. Karvaš / V. Uibo “Mis juhtus Õllepruuli tänaval?” – Taritu tubateater. Täna mängib Tornimäe rahvamaja näitering Tungal aga “Pisuhända”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles