Saarlane Ave Kuusk kandidaat “Südamega tegija” tiitlile

Kristina Õun
, Reporter
Copy
PÖIDLAD PIHKU: Saaremaa Lihatööstuse tootmismeister Ave Kuusk on üks viiest kandidaadist, kellel on sel aastal lootust saada “Südamega tegija” tiitel.
PÖIDLAD PIHKU: Saaremaa Lihatööstuse tootmismeister Ave Kuusk on üks viiest kandidaadist, kellel on sel aastal lootust saada “Südamega tegija” tiitel. Foto: Erakogu

Eesti toidutööstuste sädeinimesi tunnustavale “Südamega tegija” konkursile esitati sel aastal 16 kandidaati, nende seas ka Saaremaa Lihatööstuse tootmismeister Ave Kuusk. Toiduliidu juhtkogu valitud viie kandidaadi seast selgitab konkursi võitja välja rahvahääletus.

2020. aastal on “Südamega tegija” konkursi viis väljavalitud kandidaati Lunden Foodi arendusdirektor Vambola Moores, Saaremaa Lihatööstuse tootmismeister Ave Kuusk, Scanola Balticu kontorijuhataja Janne Birk, Tere piimatööstuse Põlva tootmisüksuse tootevalmistaja Kadri Arjukese ning Valio Eesti tootearendusspetsialist Tiina Korjus.

Saaremaa Lihatööstuse tootmismeister Ave Kuusk on tootmisosakonna tööd korraldanud viimased 23 aastat, kuid lihatööstuses on Ave olnud juba 1986. aastast. Rahuliku ja sõbraliku Ave positiivsus innustab ka teisi töötajaid, samuti on Ave alati valmis kolleege abistama ning on jalad-maas suhtumisega kiire probleemide lahendaja, öeldakse Ave iseloomustuses. 

Hea meelega on Ave nõus jagama nooremate kolleegidega oma pikaajalist teadmiste pagasit, olgu selleks siis teoreetilised teadmised või praktilised töövõtted, mida tal lihatööstuses töötatud 34 aasta jooksul on rohkelt kogunenud. Tema eeskujul on ettevõttes töötanud ka tema pereliikmed – abikaasa, lapsed ja vennad.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul annab konkurss võimaluse tänada ja tunnustada neid inimesi, kes on suure osa oma karjäärist ja tööelust panustanud eestimaise toidukauba tootmisse ja arendamisse. 

“Sel aastal lõppvooru jõudnud kandidaadid on kõik ka näidanud meeskonnaliikmetena üles tõelist toetust ja kiiret otsustusoskust kevadises eriolukorras töötades, mis omakorda annab märku sellest, kui asendamatud on sellised sädeinimesed Eesti toidutööstuste hea käekäigu eest hoolitsemisel,” märkis Potisepp.

Konkursi võitja selgitamisel osaleb traditsiooniliselt ka rahvas, kes saab kuni 12. oktoobri keskpäevani toiduliidu Facebooki lehel oma lemmikkandidaadi poolt hääletada. Võitja kujuneb rahvahääletuse ja liidu juhtkogu hindamistulemuste põhjal ning kuulutatakse välja maailma toidupäeval 16. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles