Eesti olümpiakomitee tunnustas perekond Rüütelit Saaremaalt

Saarte Hääl
Copy
Perekond Rüütel.
Perekond Rüütel. Foto: Erakogu

Eesti olümpiakomitee (EOK) tunnustas Eestimaa sportlikke perekondi, kelle olid välja valinud maakondade spordiliidud. Sportlikud pered saavad koos tunnustusega Eesti olümpiakomiteelt preemiaks meremuuseumi aastapileti koos ööbimisega Hilton Tallinn Park hotellis.

Eesti olümpiakomitee liikumisharrastuse juhi Peeter Lusmägi sõnul tänatakse perekondi, kus kõik liikmed tegelevad aktiivselt liikumisharrastusega. “EOK üks prioriteete on perespordi edendamine ja on taas kord väga hea meel võõrustada kõigi 15 maakonna sportlikumaid peresid Tallinnas. On selge, et lasteaedadel, koolidel ja spordiorganisatsioonidel on oluline ja toetav roll igapäevase liikumisaktiivsuse tõstmisel ja liikumiseks lahenduste pakkumisel, kuid lõpuks taandub rõhuasetus siiski peres olevatele väärtustele ja hoiakutele. Peredes, kes nüüd Tallinna väisavad, on liikumisharrastus kõigi pereliikmete lahutamatu osa, ning see väärib märkamist ja tunnustamist,” ütles Lusmägi.

Saare maakonnas pälvis tunnustuse perekond Rüütel, kes on igapäevaselt seotud Ida-Saaremaa ja Muhu spordieluga. Pereisa Mati on kehalise kasvatuse õpetaja Muhu põhikoolis ja korvpallitreener Orissaare spordikoolis, kus ta on ligi 20 aastat hoidnud Orissaare korvpalli järjepidevust nii mängija, treeneri kui ka entusiastina. Pereema Andla tööks on piirkonna spordielu edendamine ning ta on oma südameasjaks võtnud Orissaare terviseraja arendamise. Vanem poeg Eke mängib korvpalli ja on U16-vanuseklassi koondise kandidaat. Noorem poeg Uku on aktiivne ja mitmekülgne spordilaps, kes tegeleb kergejõustiku ja korvpalliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles