Aili Kokk naudib elu ja sõpru: “See on nii tore!”

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
LÕPUTU MÕLEMAPOOLNE RÕÕM: Vanaema Aili ja pojapoeg Kiur Sander.
LÕPUTU MÕLEMAPOOLNE RÕÕM: Vanaema Aili ja pojapoeg Kiur Sander. Foto: Erakogu

Täna 75. sünnipäeva tähistav Aili Kokk pakub õnnitlejatele kindlasti endaküpsetatud pannileiba – rooga, mis Tagamõisa poolsaarel sirgunutele lapsest saati laupäevadega seostub.

“Minu elu keerleb praegu väikese lapselapse ümber,” ütleb Aili, kes on nüüdseks kolmekordne vanaema. Lisaks lastele pakuvad talle rõõmu ühised ettevõtmised sõbrannadega. Jalutuskäigud, kohtumised ja väljasõidud. “Mulle meeldib kohutavalt autoga sõita. Võtan aga naised peale ja muudkui sõidame mööda Saaremaad,” räägib ta.

Päevi aitab sisustada ka kaasaegne tehnoloogia. Kunagi, kui Saarte Häälde toodi esimesed arvutid,  ütles Aili, et need ei ole tema, vanainimese jaoks. 

“Aga nüüd on mul nii arvuti kui ka nutitelefon. Just käisid lapsed külas. Avastasin äkki, et istume kõik diivanil, ninapidi telefonides. Hakkasin valju häälega naerma: see ongi siis vanaema sünnipäev!” räägib ta. “Jumal tänatud, et ma üksi elan. Keegi ei saa mind keelata – kui tahan, olen telefonis või arvutis, kui tahan, vaatan telekat.” 

Aastaid ajalehetööd teinud Aili alustas korrektorina Tartus, kirjastuses Valgus. Tema abikaasa, legendaarne koolmeister ja koolijuht Kusti Kokk oli sel ajal õpetaja Nõo keskkoolis. 

Kui mehe uus töökoht pere Saaremaale tõi, õnnestus Ailil ametisse saada rajoonilehe Kommunismiehitaja toimetusse. Ajakirjanikutööd tegi ta hiljem ka Eesti Päevalehes, Sõnumilehes ja lõpuks Oma Saares-Saarte Hääles. 

“Nüüd naudin elu. See on nii tore. Meie seltskond on selline vanemaealine juba ja me oleme ikka rääkinud, et kõige selle kõrval, mis maailmas toimub, elame meie siin Eestis nagu vanajumala selja taga. Millest meil puudu on? Kõike on poest saada. Isegi Ameerikas käisin ära. Mida sa veel tahad?” räägib Aili.

Seitsmekümnendal sünnipäeval teatas ta, et järgmise peo peab ta siis, kui sada täis saab. Täna on seepärast vaid lahtiste uste päev. 

“Tuleb, kes tuleb. Koroonaaeg on ka. Aga eks koogi ikka teen ja pannileiva ka. Sellega olen ma üles kasvanud ja ka sõbrad seda hirmsasti tahavad. See läheb hommikul vara ahju,” annab juubilar teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles