JUHTKIRI Koroonalaine vol. 2?

Saarte Hääl
Copy
Öise alkoholimüügipiirangu eesmärk on vältida olukordi, kus inimesed viibivad hulganisti koos ja unustavad purjuspäi distantsi hoida.
Öise alkoholimüügipiirangu eesmärk on vältida olukordi, kus inimesed viibivad hulganisti koos ja unustavad purjuspäi distantsi hoida. Foto: Raul Mee

Ehkki kogu riigis kehtib 24. oktoobrini alkoholimüügi piirang – pärast südaööd enam napsu müüa ei tohi –, pole see meelelahutusettevõtete pidajate jaoks veel maailmalõpp. Kui ei saa, siis kuidagi ikka saab. Loll on see, kes jokk-skeemi välja mõelda ei suuda. Saab ju pakkuda kundedele võimalust alkoholi ette osta, avada sissepääsupiletiga bufee, müüa napsutalonge.   

Saaremaa ralli on siinsete ettevõtjate jaoks alati olnud aasta magusamaid aegu raha teenida. Eriti nüüd, pärast kevadist eriolukorda ja hiljem meelelahutusasutustele kehtestatud piiranguid. Andsid need ju ettevõtjatele hoobi, millest on raske toibuda. 

Kuna Saaremaa ralli toob kokku hulga rahvast – tänavu küll vähem kui tavaliselt –, on mõistetav ettevõtjate soov võimalikult paljud neist oma asutusse pidutsema meelitada. Ning hoolitseda selle eest, et klient kuiva suuga ehk oma kassa tühjaks ei jääks. 

Vallavõimu esindajad kehitavad vaid õlgu: võimatu on sundida ettevõtjaid uksi varakult kinni panema – isegi üksnes ralli ajaks. 

Hoiatavaid näiteid selle kohta, kuidas just baaridest on alguse saanud vägev koroonakolle, jagub mandril juba küllaga. Kes saab täie kindlusega öelda, et rallinädalavahetus koroonasse nakatunuid meie klubidesse-baaridesse-kõrtsidesse pidutsema ei too? 

Kui ettevõtjad skeemitavad ja vallavõim on nii hambutu, et laseb sel juhtuda, poleks ime, kui Saaremaad pärast rallinädalavahetust uus koroonalaine tabaks. Ja kes lõpuks süüdi jääb – kas ikka suurürituse korraldaja?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles