Haigla sai Sinilillekampaania abiga teraapilise tasakaalualuse

Kristina Õun
, Reporter
Copy
PÕNEVUST JA TERAAPIAT: Kuressaare haigla füsioterapeut Lisette Toplaan (paremal) proovis järele, kuidas tasakaalualus toimib ja katsetas ära mitmed mängud, mis ei olnudki nii kerged, kui esialgu tundusid.
PÕNEVUST JA TERAAPIAT: Kuressaare haigla füsioterapeut Lisette Toplaan (paremal) proovis järele, kuidas tasakaalualus toimib ja katsetas ära mitmed mängud, mis ei olnudki nii kerged, kui esialgu tundusid. Foto: Kristina Kretova/Saarte Hääl

Tänavu sinilillesümboolika müügiga kogutud annetuste toel soetatud Fysioline´i interaktiivne tasakaalu- ja teraapiaalus jõudis esmaspäeval Kuressaare haiglasse.

MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing suunas seitsmenda Sinilillekampaaniaga kogutud 43 000 eurot veteranide ning tervishoiu ja spordivaldkonna projektide toetamiseks üle Eesti. 

Oma osa sai sealt ka Kuressaare haigla, kuhu õnnestus toetuste najal soetada tasakaalu ja koordinatsiooni treenimisel abiks olev tasakaalualus.

Kuressaare haigla füsioterapeudid said tasakaalualuse sel esmaspäeval kätte ning kohe ka koolituse, kuidas seadet kasutada ja selle toimivust ka ise järele proovida. 

Näiteks on seadmel üks mäng, kus ekraanile ilmub korvike, mida saab liigutada iseenda tasakaalu paremale ja vasakule juhatades. Ekraanil puu otsast kukkuvate õunakeste korvi püüdmine on tõeline mängulises vormis teraapia. 

Seadmel on mitmeid kasutamisviise ning treenida saab nii istudes kui ka seistes, täita erinevaid interaktiivseid ülesandeid ja valida mitmete mängude vahel.
Seadmel on mitmeid kasutamisviise ning treenida saab nii istudes kui ka seistes, täita erinevaid interaktiivseid ülesandeid ja valida mitmete mängude vahel. Foto: SH

Seadmel on mitmeid kasutamisviise ning treenida saab nii istudes kui ka seistes, täita erinevaid interaktiivseid ülesandeid ja valida mitmete mängude vahel. Tasakaalualus on abiks koordinatsioonivõime ja tasakaalu treenimisel ning seeläbi on inimesel võimalik parandada oma füüsist ning elukvaliteeti. Säärase interaktiivse seadme abil treenimine on turvaline ja saab ka oma soorituse kohta tagasisidet.

Lisaks Kuressaare haiglale aidati kampaania raames Narva linnal rajada välijõusaal, Eesti invaspordi liidul viia läbi istevõrkpalli treeninguid ja osaleda võistlustel ning MTÜ-l Peaasjad jätkata tegutsemist vaimse tervise hoidmisel ja edendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles