OODATA ON LÖRTSI Esmaspäeval tõusev tuul võib häirida laevaliiklust

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Kalmer Saar

Riigi ilmateenistus andis teada, et lähemad paar ööpäeva on Eesti kohal niiske ja külm õhk ning seetõttu muutuvad ka teeolud mitmel pool talviseks.

Ilmakujundajaks on üle Kesk-Soome Venemaale liikuv aktiivne madalrõhkkond. Pöörise lääneserva mööda algas pühapäeval põhjast külma õhu sissetung ning vihmaga koos tuleb mitmel pool märgi helbeid.

Lisaks pole välistatud, et õhumassi vahetus toob endaga kaasa äikesepilvede arengu, tõenäosus selleks on suurem sooja mere kohal. Tuul on pöördumas läände ja loodesse ning tugevnemas rannikualadel 15-20 m/s. Õhutemperatuur on 5°C ümber.

Esmaspäev on laialdaselt vihma- ja lörtsihoogudega, sekka tuleb ka lumekruupe. Lääne- ja loodetuule iilid tõusevad 15, rannikul kuni 23 m/s ning selline tuul võib häirida laevaliiklust. Ühes valge märja saju ja tugeva tuulega tuleb liikluses arvestada kehva nähtavusega ning mõnel pool teedel hommikul ka libedusega.

Esineb kohti, kus hommikul on valge vesine kiht maas. Õhutemperatuur langeb varahommikuks sisealadel 0°C ümbrusesse, päeval on mõni kraad sooja. Rannikualadel püsivad plusskraadid nii öösel kui päeval.

Teisipäeva öösel jääb vihma- ja lörtsihooge harvemaks ning tuul nõrgeneb-järk-järgult. Taevas on rohkem selgimisi ning seetõttu on nii õhus kui teepinnal enam miinuskraade.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles