TÄITSA TASUTA Haigla kutsub koroonaviiruse antikehade testile

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Kuressaare haigla laborispetsialist Kristiina Simson
Kuressaare haigla laborispetsialist Kristiina Simson Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Kuressaare haigla teatab, et Eesti riigi ja haigekassa finantseeritud uuringu raames on saarlastel veel võimalus lasta teha tasuta koroonaviiruse antikehade test. 

Sellega on inimesel võimalus teada saada, kas ta on koroonaviiruse läbi põdenud ning kas tal võib olla haiguse vastu immuunsus.

Haigla sotsiaalmeedia lehel antakse teada, et hetkel on puudu 600 proovi 3000-st: “Saaremaal ei ole COVID uue laine ajal pead tõstnud, mistõttu on teaduse ja teadmise huvides huvitav ja oluline välja selgitada, kui paljudel on Saare- ja Muhumaal antikehad olemas.” 

Haigla märgib, et nemad on valmis pingutama, et need 600 testi veel teha ning sellega oleks siis testitud 10% elanikkonnast. Samas ergutatakse ka ettevõtteid, kes võiksid lasta oma kollektiivi liikmetel antikehade testi ära teha. 

Vereproovi saab anda haigla verevõtukabinetis B1758. Eelnevalt tuleb täita küsimustik, mille leiab verevõtukabineti ooteruumist. Testimisele pääseb elava järjekorra alusel esmaspäevast reedeni kell 8–12 ja kell 12.30–15.30.

Kuna olukorras, kus koroonaviirusesse nakatumine on taas suurenenud, ei ole mõistlik tekitada haigla ruumides rahvakogunemisi, pakub haigla, et haigla töötaja võib tulla asutusse kohapeale. Selleks tuleb võtta ühendust aadressil labor@saarehaigla.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles