JUHTKIRI Marek Tamme valedel on lühikesed jalad

Saarte Hääl
Copy
MAREK TAMM saatis “sõbrale” foto, kus ta on Rootsis erahaiglas “sünnimärgi operatsioonil”. Tegelikult on pilt tehtud kodus ema juures katusekorrusel.
MAREK TAMM saatis “sõbrale” foto, kus ta on Rootsis erahaiglas “sünnimärgi operatsioonil”. Tegelikult on pilt tehtud kodus ema juures katusekorrusel. Foto: Erakogu

14. novembril ilmus Saarte Hääles esimene lugu Leisi elanikust Marek Tammest ja tema kontol olevatest kelmustest. Tamm väitis pärast uudisloo ilmumist oma tuttavatele, et Saarte Hääl on loos esitatud valeväidete ja nime mustamise pärast tema ees vabandanud ning lubanud artikli maha võtta. 

Saarte Hääl kirjutas, kuidas osav arvutimanipulaator, kelmuste eest kohtulikult karistatud saarlane suvaliste internetist võetud fotodega "tõestab", et on lähedaselt seotud Rootsi miljardäri tütrega ja neil on ühised kaksikud Marchel ja Janette. Seda kõike eesmärgiga võita usaldust ja jätta endast mulje kui väärikast ja kasulikust äripartnerist. 

Saarte Häälega Tamm ise ühendust ei võtnud ega ühegi väite vastu protesti ei avaldanud. Meie ajakirjanik helistas talle eelmisel nädalal ise, et uurida, kas ja mis tõendite alusel on mees väitnud, et vabandame ja eemaldame loo. Esiti vastas Tamm, et need sõnumid fabritseeris naine, kellel on ligipääs tema telefonile. Tamm ise ei olevat midagi niisugust väitnud.

Vestluse käigus selgus siiski, et Marek Tamm levitas säärast infot ise. Kuid sedapuhku tõi ta vabanduseks, et "peab end kaitsma" ning lubas ebatäpse artikli tõttu pöörduda ajalehe omaniku poole. 

Saarte Hääl kinnitab, et siiani ei ole Marek Tamm hoolimata oma lubadustest esitanud ainsatki tõendit, mis artikli sisu ümber lükkaks. Vastupidi, pärast esimese leheloo ilmumist on Saarte Hääleni jõudnud hulgaliselt täiendavat infot, mis viitab valedele ja võltsingutele. Tänasesse lehte jõuab sellest vaid väike osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles