Saaremaa gümnaasiumi logo valisid välja õpilased

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Foto: Erakogu

Saaremaa gümnaasiumi sümboolika keskne element, kooli logo kujutab silmaringi. Logo tegi valmis Tartu disainiagentuur NOPE Creative. Saaremaa gümnaasiumi juht Ivo Visak ütles, et tegija valiti välja mitme disainiagentuuri hulgast ning kooli enda loovmeeskonda kuulusid ka õpilaste esindajad Leisi koolist, Saaremaa ühisgümnaasiumist ja Kuressaare gümnaasiumist. 

Enne tööle asumist intervjueeris NOPE meeskond õpilasi, et paremini mõista nende arusaamu Saaremaast ning mis on nende jaoks kooli juures oluline, rääkis Visak sümboolika loomise protsessist. 

Agentuuri NOPE loovjuhi Nele Eriksoni sõnul jäid kõlama mõtted silmapiirist – meri, tuletornid ja meri. “Kuna horisondi taha ei näe, siis muutub see väge täis olevaks inspiratsiooniallikaks,” ütles Erikson. Selle ideega mindi edasi, lisati hariduse ja tulevikuperspektiiv ning sündiski narratiiv “Silmaring”.

“Kes otsib, leiab sealt ka S-tähe, kaks akent,” märkis Ivo Visak. Ta lisas, et eelmisel nädalal avalikkuse ette toodud logo kohta on arvatud ka, et selles võib näha kooruvat tibu. “Viimane pole ilmselt taotluslik, kuid tore sellegipoolest,” sõnas Visak. 

“Saaremaa gümnaasium on väga uuenduslik kool ja vajab identiteeti, mis mõjub värskelt, aga tuttavalt ning rikastaks juba olemasolevat – logo värvid on osa suuremast süsteemist, käivad sama jalga interjööriga, on osakesed keskkonnast,” rääkis Nele Erikson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles