Uus nädal lubab väikseid miinuskraade ka saartele

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Wikipedia

Riigi ilmateenistuse andmetel võib hiljemalt reedel sadada kerget lund ning õhutemperatuur langeda ka saartel viie miinuskraadi kanti.

Esmaspäeval jääb Läänemeri ikka piirivööndiks lääne poolt survestava madalrõhkkonna ja Venemaal oleva kõrgrõhkkonna vahel. Ilm on sajuta ja tänastel andmetel ka võrdlemisi selge taevaga. Kagutuul püsib ikka tugevana. Õhutemperatuur langeb hommikuks 0..-4°C-ni, saartel ja läänerannikul on 0..+4°C, päeval on -2..+1, saartel ja läänerannikul kuni +3°C.

Teisipäev tuleb idapoolse kõrgrõhkkonna servas laialdaselt selge taevaga. Kuid kagutuul on ikka tugev. Õhutemperatuur langeb -2..-7°C-ni, saarte rannikul on 0°C lähedane, päeval -1..-4, saartel ja läänerannikul -1..+2°C.

Kolmapäeval ja neljapäeval jätkub kõrgrõhkkonna ülekaal. Ilm püsib sajuta ja võrdlemisi selge taevaga. Kagutuul annab pisitasa järele. Õhutemperatuur on öösiti -3..-8, saartel -3..+2, päeval -1..-5, saartel ja läänerannikul -1..+1°C.

Reedel kõrgrõhkkond pisut nõrgeneb ja selle serva mööda kandub lõunakaarest niiskust. Taevas tõmbub pilvisemaks ja sajab kerget lund. Puhub mõõdukas kagu- ja idatuul. Õhutemperatuur -5..-10, saarte rannikul veidi vähem, päeval -1..-5°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles