MUHU UUDISSED Kas omal siis põle midad kõrude vahel?

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis.
Irena Tarvis. Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Riigiisad tõmbavad justkut seda elu jälle pire koomamale. Ma pia ütlema, et meitel sii Muhus ep sua küll väga arugid, et misasja ja kuskohtas nii kangest piirama piab? Neh mõned pidud ja istumised jäevad sellevuasta vahele. Inä asja! Suab jälle iseomadega rohkem seltsis olla ja poslori aada. Kuibiks metsas ja ingaks värsked õhku. Et siis suab jälle pärast pühasid nartsuga tüöl istu ja puodis köia, kopsud kenad Muhumua ja väenamere õhku piripardani täis!

Siis oo küll vahest ännatu vuadata, kut sie autute killavoor sialt laeva pialt oo Liivale jõudn ja kõik robinal puodi põrutavad. Vahtivad muhulasi kut tulnukaid, sest nendel, kis sialt ülemualt tulavad, põle mitte igakordas nartsusid ies mitte ja ei ep viisi kõik omasid kässi kua puhasta mitte. Siis põlegid taris imesta, et sial seda ullu tõbe nii kole palju oo. Mudud neh, igakordas ep suagid aru, et kas inimestel omal põle midad kõrude vahel? Misepärast üldse piab riigi valitsus sii miskid piirama? Kui ikka oo igatsugu viiruseid, siis ojabkid teestest natusse iemale ja asi kordas. 

Vallamajast oo nõuke tiadaandmine, et mõned särgid ja mütsid ja luusad, mis sai juubeliks tellitud, oo viel müimata. Kis tahab, kirjutab või elistab ja uurib ja katsub selga. Ja neid tulisema uhkeid kunstiroamatumi oo kua viel suaja. Sündivad jõuluvanale kingituste koti sissegid. Mudud seda vanamad inimesed juba võtvad ammu jutuks, et mesmuodi sie taeda sialt takka kaugelt Põhjamualt sievuasta üldse tuldud suab ja kas ta piab kua selles va karantiinis istuma? Lapsed oo tüki muad targemad. Naad tiadvad juba ää, et neh, kui ep sua tuldud, suadab pakid autumaati, neid oo Liival kaks tükki, ja laulusid ja salmisid kuulab arvuti sihest. Isegid kuolitundisid pietse nüid vahest sedaviisi. Muodsad kombed! 

Ja maa tuleta korra viel miele, et masu poolest novembrist suadik oo meite vallamajas nõuke kord, et kõik inimesed põle änam ühekorraga majas mitte. Iga päe oo muist oma konturitega kodu. Vallamaja oo nii tulisema pissike ju. Ja kellel oo sõnna asja, siis oo vägagid mõistlik tegu elista ja kokku leppida, et mis aegas ja kus kohta oo paras tulla. 

Vat sõuksed luod ja laulud. Katsuge siis ikka terved olla. Köige palju metsas, siis seesab teris paramini käe ja närvid oo kua kordas. 

Olge munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles