Väike väin saab õhuliinidest vabaks aastaks 2028

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
UUS JA VANA: Priit Pihel ja Raido Külaots Suurde väina uue merekaabli paigaldanud Connectost näitavad, et uuel ja vanal kaablil on lisaks erinevale võimsusele ka oluline visuaalne erinevus.
UUS JA VANA: Priit Pihel ja Raido Külaots Suurde väina uue merekaabli paigaldanud Connectost näitavad, et uuel ja vanal kaablil on lisaks erinevale võimsusele ka oluline visuaalne erinevus. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eleringi järgmiste aastate suuremate tööde hulka Saaremaal kuulub ka Sikassaare alajaama uuendamine, mis tagab Kuressaare linnale stabiilsema elektriga varustatuse. 

Kuressaare linna lähistel asuv Sikassaare alajaam on plaanitud uuendada aastaks 2022. Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi kinnitas eile Muhus Liival toimunud Suure väina merekaabli projekti lõpetamisel, et firma kavatseb saarte elektrikindluse programmiga edasi minna. Seejuures tõi ta ühe väga olulise plaanina välja Sikassaare alajaama uuendamise. 

Sikassaare kõrval nimetas Veskimägi ära Muhut läbiva kahe õhuliini muutmise teineteisest sõltumatuks, mis loob Saaremaale suurema varustuskindluse. Seegi töö peaks valmima aastaks 2022, kuid juba järgmisel aastal peaks Muhu alajaam saama uuendatud kompaktalajaamaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles