Vaktsineerimine saartel – ülevaate asemel segadus

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
ESIMESED SUTSAKAD: Saare maakonna hooldekodude töötajate ja klientide vaktsineerimist on kavas alustada järgmisel nädalal.
ESIMESED SUTSAKAD: Saare maakonna hooldekodude töötajate ja klientide vaktsineerimist on kavas alustada järgmisel nädalal. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saare maakonna omavalitsustel puudub ülevaade, kui palju koroonavaktsiini doose on tarvis hooldekodude elanike ja personali kaitsepookimiseks, ülejäänud elanikkonna vaktsineerimisest rääkimata. 

"Riik, terviseamet ja teised vastutavad ametkonnad on vaktsiinijagamise tsentraalselt küll enda peale võtnud, see aga tähendab, et info sihtrühmade kohta peab kohapealt neile liikuma," vahendas Saaremaa vallavolikogu liige, valla kriisikomisjoni liige Kalle Laanet sotsiaalminister Tanel Kiige seisukohta.

Teisipäeva õhtul ministriga telefonitsi vestelnud Laaneti sõnul peaks vallavalitsusel olema selge ülevaade näiteks sellest, millised hoolekandeasutused kui palju vaktsiini vajavad ning kui palju ja millal vaktsiinidoose saabub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles