Kärla-Kihelkonna kolletega lisandus viis koroonapositiivset

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Koroonaviiruse levik Kärla koolis.
Koroonaviiruse levik Kärla koolis. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eile lisandus seitse positiivset koroonatesti tulemust, millest viis on seotud kirikukoorist alguse saanud levikuga, ütles Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk. 

Kärla ja Kihelkonna kool on suletud, õpilased kaugõppel, kuid seoses Kihelkonnalt alguse saanud koldega jäid isolatsiooni ka kolm Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi õpetajat. Seetõttu tehakse täna KTG-s osaliselt distantsõpet, ütles koolijuht Ly Kallas. Otsapidi puudutab sealne levik ka Kuressaare ametikooli, sest kaks ametiõpetajat puutusid samuti koroonapositiivsega kokku, ütles ametikooli teabejuht Taavi Tuisk

Viiruselevik Lääne-Saaremaal on seotud suuresti kooride ja koolidega. Kui varem on kirjutatud, et tegu oli ühe kooriga, siis nüüd on selgunud, et osa kirikukoori inimesi on seotud Kihelkonna ja Lümanda laulukooridega. Seetõttu ongi mitmed inimesed isolatsioonis, lisas vallavanem Tuisk. 

Lümandas küll ühtegi positiivset testi tehtud ei ole. Terviseameti seisukoht on, et kui inimene on koroonapositiivse lähikontaktne, saadetakse ta testimisele alles kümne päeva pärast. Lisanduda võib positiivseid testitulemusi aga ka lähipäevil, sest mitmed Kärla inimesed, kes olid haigetega kokku puutunud, käisid testimas eile, osa läheb testima alles tuleval nädalal. 

“Nii kaua kui inimesed isolatsioonist kinni peavad, on hästi, kui aga hakatakse massiliselt rikkuma, läheb probleemiks,” sõnas Mikk Tuisk. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles