JUHTKIRI ⟩ “Heanaaberlikud” suhted

Saarte Hääl
Copy
Kuressaarlane Kaja Laus on pidanud oma tütart aastaid süles trepist üles-alla kandma.
Kuressaarlane Kaja Laus on pidanud oma tütart aastaid süles trepist üles-alla kandma. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaares liikumispuudega last kasvatav Kaja Laus soovib lapsele invalifti. Sellise abivahendi saamine ei tohiks olla utoopia – saaks ju selleks kasutada riigi eraldatavat raske ja sügava puudega lastele mõeldud toetusfondi raha. Kui majanaabrid nõusse jääksid, küllap saaks ema aastatepikkune unistus liftist lõpuks tõeks.

Siia aga koer maetud ongi – osa korteriomanikke pole Lausi plaaniga nõus. Kinnistul on 11 korteriomandit – osa neist küll garaažid. Liftivastased on nelja korteri omanikud. See-eest on nad tulihingeliselt valmis oma õiguste eest seisma. Põhjendades oma seisukohti näiteks sellega, et abivahend mõjub maja konstruktsioonidele halvasti ja kahjustab ühisomandit. Samuti muudaks otsaseina kõrval seisev lift majanaabrite sõnul pikemaks teekonna küttepuude järele. Mis sellest, et Lausi advokaadi kinnitusel kõigest mõne sammu võrra. 

Kolmapäeval Kuressaare kohtumajas peetud istung oli elav tõestus sellest, kui mürgised võivad olla ühes majas elavate inimeste omavahelised suhted. Kes on selles rohkem ja kes vähem süüdi, jäägu asjaosaliste endi otsustada. Kolmapäevasel kohtuistungil võis aga täheldada, et mitte kõiki ei pane teadmine, et ta viibib kohtusaalis, aga mitte laadaplatsil või korteriühistu koosolekul, viisakamalt ja vaoshoitumalt käituma.       

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles