DETAILSED JUHENDID ⟩ Jooga on suure riskiga, jõusaalis nii hullu ohtu ei ole

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
JOOGA ON IMELINE: Mare Poopuu, Namaste Yoga stuudio perenaine Laura Käesel ja Madli Mikli on jooga imelisi võlusid enda peal tundnud. Nii otsustasidki pedagoogid Mare ja Madli, et treening, mis aitab üheaegselt tugevdada füüsist ja rahustada meelt, on täpselt see, mida koolilapsed võiksid vajada.
JOOGA ON IMELINE: Mare Poopuu, Namaste Yoga stuudio perenaine Laura Käesel ja Madli Mikli on jooga imelisi võlusid enda peal tundnud. Nii otsustasidki pedagoogid Mare ja Madli, et treening, mis aitab üheaegselt tugevdada füüsist ja rahustada meelt, on täpselt see, mida koolilapsed võiksid vajada. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Terviseamet avalikustas, milliste spordi- ja huvitegevuste puhul tuleb järgida rangemaid piiranguid ja mille puhul saab lihtsamalt läbi. 

RANGEMAD PIIRANGUD

Kontaktsed või suure riskiga tegevused on lubatud üksnes juhul, kui kogu tegevuse või treeningvältel osaleb selles kaks isikut, kui tegevuse või treeningu ajal ei vahetata partnerit, kui hoitakse teiste isikutega vähemalt kahemeetrist vahemaad ning on tagatud, välja arvatud koos liikuvad või viibivad perekonnad või juhul, kui nimetatud tingimusi ei ole mõistlikult võimalik tagada. 

Kontaktne või suure riskiga tegevus on spordis karate, maadlus, poks, judo, curling, rühmas jooksmine, käimine (spordialana), rühmatreening, sh jooga, pilates, tants.

Huvitegevuses, huvihariduses, täiendõppes ja täienduskoolituses loetakse kontaktseks või suure riskiga tegevuseks puhkpilli mäng, laulukoorid ja lauluringid, tantsimine, harrastusteatrite tegevus (sh kooliteatrid), isikuteenindusega seotud koolitused (massaaž, iluteenused jms).

Sportimine ja treenimine nimetatud spordialadel loetakse väikese riskiga tegevuseks tingimusel, et järgitakse lisaks riske maandavaid usaldusmeetmeid (ventileerimine, desinfitseerimine, hajutamine jt): korvpall, käsipall, võrkpall, jalgpall, pesapall, saalihoki, jäähoki.

LEEBEMAD PIIRANGUD

Mittekontaktne või väikese riskiga tegevus on lubatud üksnes juhul, kui tegevuse või treeningu läbiviimisel on tagatud, et osalejate arv rühmas ei oleks rohkem kui 11 isikut, sealhulgas juhendaja, kui tegevuse või treeningu ajal ei vahetata rühma, kui hoitakse teiste rühmadega vähemalt kahemeetrist vahemaad, välja arvatud koos liikuvad või viibivad perekonnad või juhul, kui nimetatud tingimusi ei ole mõistlikult võimalik tagada.

Sportimine ja treenimine loetakse mittekontaktseks või väikese riskiga tegevuseks järgmistel spordialadel: ujumine, laskmine, tõstmine, kabe, male, bowling, keegel, piljard, vehklemine, tennis, sulgpall, lauatennis, ratsutamine, jõusaalitreening,, individuaalsed kergejõustikualad, (ilu)võimlemine (individuaalalana), (ilu)uisutamine (individuaalalana). 

Huvitegevus, huviharidus, täiendõpe ja täienduskoolitus loetakse mittekontaktseks või väikese riskiga tegevuseks järgmistes valdkondades: lubatud on teooriatundide läbiviimine kõikides huvialavaldkondades, sh tehnikaringid (sh robootika, arvutiõpe jm), töö- ja tehnoloogiaringid, kunstiringid, käsitöö (kudumine, heegeldamine, keraamika jm), multimeediaringid, fotograafia, raamatuklubi, keelpillide mäng, rütmipillide mäng, klahvpillide mäng, kodundus (sh kokandus), modellindus, moekoolid, loodusringid, sh loodusmajades ja loomaaedades läbi viidavad tegevused, jahindus, kalandus, floristika, keeleõppe ringid, pühapäevakoolide tegevus, lauamänguklubid, väitlusringid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles