REISIKIRI ⟩ Ilma rahata ja jalgsi läbi Uus-Meremaa

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
3000-kilomeetrine teekond nõuab vastupidavust, et üle 20-kilost kandamit pidevalt turjal hoida. Põhilise osa koormast moodustavad talveriided, telk, magamiskott ja söögitegemiseks vajalikud tarvikud. Ka mägedeks vajaminevaid isemeisterdatud lumeräätsasid pidi saarlane teatud perioodil kaasas kandma.
3000-kilomeetrine teekond nõuab vastupidavust, et üle 20-kilost kandamit pidevalt turjal hoida. Põhilise osa koormast moodustavad talveriided, telk, magamiskott ja söögitegemiseks vajalikud tarvikud. Ka mägedeks vajaminevaid isemeisterdatud lumeräätsasid pidi saarlane teatud perioodil kaasas kandma. Foto: Erakogu

Trotsides nälga ja ettemääramatust läbis saarlasest seikleja Henek Tomson viie kuuga maailma ühe pikima, 3000-kilomeetrise matkaraja, mis kulgeb Uus-Meremaa lõunatipust põhjatippu. Ilma rahata. 

Jõgede turvaliseks ületuseks on ehitatud rippsildu. Igale poole neid siiski ei jagu ning Te Araroal matkajal tuleb harjuda ka märgade jalgadega. See on ka üks põhjustest, miks lõunapoolkera suvel on matkamine mugavam – temperatuur on pärast veetakistuse ületamist märksa soojem.
Jõgede turvaliseks ületuseks on ehitatud rippsildu. Igale poole neid siiski ei jagu ning Te Araroal matkajal tuleb harjuda ka märgade jalgadega. See on ka üks põhjustest, miks lõunapoolkera suvel on matkamine mugavam – temperatuur on pärast veetakistuse ületamist märksa soojem. Foto: Erakogu

Maoori keeles Te Araroa nime kandev matkarada tähendab tõlkes pikka teekonda. Raja läbimine võttis Tomsonil loodetud 100 päeva asemel aega 145 päeva. “See rännurada on tõesti ultradistants,” tunnistab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles