PERSOON ⟩ Kaspar Talli argiselt maagiline maailm

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
PEEGELDUSED: Kased ja soomaastikud eksisteerivad üheaegselt nii Kaspari päris- kui ka loomemaailmas.
PEEGELDUSED: Kased ja soomaastikud eksisteerivad üheaegselt nii Kaspari päris- kui ka loomemaailmas. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kunstnike peres sirgunud ja maast madalast Saaremaaga kokku kasvanud Kaspar Tall tunnistab, et vastuvoolu ujuda ei saa, mistõttu tuleb püüda leida mõistlik tasakaal loojahinge ja argise ratsionaalsuse vahel.

Enam kui nelikümmend aastat tagasi soetasid Siiri ja Tavo Tall Mustjala kanti maakodu ning hakkasid suvesaarlasteks. Talu, mis on nüüd juba mõnda aega olnud kunstnikepaari aastaringne elupaik, pakub loojahingele lõputult inspiratsiooni. Vanemate kõrval ammutab seda talu ümbritsevast loodusest, kaskedest, soost ka Kaspar Tall, kes vanas talukohas üles kasvanud. Seal möödusid kõik tema suved.

“Kuna minu vanemad töötasid enne pensionipõlve Tallinnas õpetajatena, siis liikusime koolivaheaegadel Saaremaa ja mandri vahet üsna tihti. Mäletan, kui raske südamega tuli alati Saaremaalt lahkuda, midagi jäi justkui saarele alati maha. See tunne ei ole muutunud praeguseni,” räägib Kaspar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles