VÄLJAKUTSE Saarlane kogub halvatud Leino heaks raha jooksusammul

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Alexander Sannik valmistub väljakutseks
Alexander Sannik valmistub väljakutseks Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tervislikke eluviise viljelevale noorele Saaremaa mehele Alexander Sannikule läks õnnetult kukkumise tagajärjel halvatuks jäänud pereisa Leino Johansoni lugu sedavõrd korda, et ta otsustas tema heaks vastu võtta väljakutse.

„Lugesin kord ühe väga inspireeriva mehe raamatut, kes lõi väljakutse nimega 4x4x48,“ rääkis Sannik. See seisneb tema sõnul 4 miili jooksmises iga 4 tunni tagant 48 tunni jooksul. „Mõtlesin, et ka mina olen selleks väljakutseks suuteline ning miks joosta niisama, kui saab samal ajal ka head teha,“ selgitas ta.

Nõnda otsustas ta raha koguda justnimelt Leino jaoks, kelle halvatuks jäämisest ja suurest südamesoovist taas liikuma hakata kirjutas läinud aasta lõpul ka Saarte Hääl suure loo.

„Mulle läks tema lugu väga hinge, sest tal on reaalne võimalus terveks saada,“ põhjendas Sannik. „Tahtsin joosta kellegi nimel, kes seda ise teha ei saa. Just seepärast kutsungi kõiki üles annetama, et ka Leino saaks taas oma lastega õues joosta,“ tõi ta välja oma siira soovi.

Alexander Sannik jookseb Leino heaks 5.-8. märtsini. Annetada saab aga igal ajal. Sellega, kuidas Leinol läheb, saab end kursis hoida Leino ja ta abikaasa Gerda Facebooki lehel, kuhu pääseb otse SIIT.

Leino Johanson ja tema abikaasa Gerda Johanson
Leino Johanson ja tema abikaasa Gerda Johanson Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saarte Hääl on varem kirjutanud, et Saaremaa vallas elav Leino Johanson on kukkumise tagajärjel altpoolt kaela halvatud. Mehe ravi ning taastumine kodu- ja välismaal nõuab umbes 200 000 eurot.

Leino heaks saab annetuse teha tema kogumiskontole:

Leino Johanson

EE192200221075620618

Swedbank

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles