Tuisu haripunkt saabub pühapäeva hommikul

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Lumetuisk
Lumetuisk Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Järgneva öö hakul sajab riigi ilmateenistuse andmetel Eestis lund, lörtsi, kohati tuiskab. Lääne pool sajab ka vihma, on jäiteoht. Pärast keskööd põhja poolt alates pilvisus hõreneb ja tihedam sadu lakkab ajutiselt.

Puhub edela- ja läänetuul 7-12, puhanguti 17 m/s, saartel ja rannikul lääne- ja loodetuul 10-15, puhanguti 20 m/s, pärast keskööd pöördub kõikjal loodesse ja püsib tugevana. Õhutemperatuur on -1..+3, hommikuks langeb juba-1..-6°C-ni. Ettevaatust, teedel suureneb libeduseoht!

Pühapäeval, mõni tund pärast keskööd jõuavad merelt uued lumepilved, mis kiirustavad looderanniku suunas ja sealt edasi juba sisemaale. Ilmateenistuse andmeil hakkab alles siis korralikult tuiskama.

Loodetuul tugevneb hommikul sisemaal puhanguti 15-20, rannikul 20-25 m/s (vastu Läänemerd on ka tugevamaid tuuleiile). Päev tuleb sagedaste lumehoogudega ja lõõtsub kõle loodetuul - rünksajupilved liiguvad üle mandri lõuna/kagu suunas ja nende all on lumehood mõõdukad ning tuulepuhangud äkilised.

Tuul hakkab alles vastu õhtut järk-järgult nõrgenema. Teeolud halvenevad ja lumesajus on nähtavus piiratud, valmis tuleb olla ka elektrikatkestusteks!

? Aktiivne madalrõhkkond liigub Põhja-Skandinaaviast üle Soome kagusse ja selle lõuna- ja edelaserv ulatub Eesti kohale....

Posted by Keskkonnaagentuur - Riigi Ilmateenistus on Laupäev, 6. märts 2021
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles