Haigla ootab kaitsesüsti saama poolt tuhandet eakat

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
AstraZeneca COVID-19 koroonaviiruse vaktsiin.
AstraZeneca COVID-19 koroonaviiruse vaktsiin. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Kuressaare haigla ootab sel pühapäeval koroonaviiruse vastu vaktsineerima kõiki 65+ vanuses soovijaid. Kokku on võimalik kaitsesüst teha viiesajale inimesele, kes peavad aga selleks aja broneerima.  

Haigekassa juhatuse esimehe Rain Laane sõnul saabuvad lähimate nädalate jooksul Eestisse suuremad vaktsiinikogused ning vaktsineerimist saab pakkuda korraga väga paljudele inimestele.

Saabuvaks laupäevaks ja pühapäevaks on digiregistratuuril (www.digiregistratuur.ee või www.digilugu.ee) üle Eesti pakkuda kokku ligi 6000 vaktsineerimisaega – teiste seas ka Kuressaare haiglas.

SA Kuressaare Haigla juhatuse liikme, ravijuht Edward Laane sõnul vaktsineeritakse soovijaid AstraZenecaga pühapäeval kell 9-16 ning kohaks on valitud haigla koolitussaal, kus on piisavalt ruumi tulijate hajutamiseks.  

“Kuna meil on vähemalt neli-viis vaktsineerijat, saame vastu võtta ligi 60 inimest tunnis,” ütles Laane. 

Ravijuhi sõnul ei pruugi vaktsineerimisaegu kõigile jätkuda. “Sisuliselt on see ju elav järjekord,” tähendas ta. “Inimestel tuleb mõista, et kes seekord vaktsineerima ei pääse, peavad ootama järgmist võimalust. Haiglal ei ole ju võimekust analüüsida, kellel on vaktsiini tarvis kohe ja kellel võiks see ka hilisemaks jääda.”   

Vaktsineerimiseks saab endale ka Kuressaare haiglas aja kirja panna üleriigilises digiregistratuuris www.digiregistratuur.ee või www.digilugu.ee. (Eile pärastlõunal polnud registreerimine tehnilistel põhjustel veel võimalik – toim.) 

Kellel puudub võimalus digiregistratuuri kasutada, saab alates tänasest helistada ja registreerida vaktsineerimisaja telefonil 51 9829 86. 

Kuressaare haigla koolituskeskusesse pääseb Aia tänava poolsest peasissepääsust ning seejärel tuleb suunduda trepist alla. Vaktsineerima saabudes tuleb hoida teiste inimestega distantsi ja kanda maski. Kaasas peab olema isikut tõendav dokument. Vaktsineerima ei ole lubatud tulla haigusnähtudega inimestel.

Vaktsineerimisaegade broneerimise võimalus läbi digiregistratuuri loodi selleks, et vähendada tervishoiutöötajate koormust, kes muidu peaksid inimesi ühekaupa läbi helistama. Endale sobiva aja ja koha kaitsesüsti tegemiseks saavad valida kõik 65-aastased ja vanemad inimesed sõltumata elukohast või perearsti nimistu asukohast. Vaktsineerimisaegu näevad ja saavad digiregistratuuris broneerida ainult vastavasse vanuserühma kuuluvad inimesed.

Juhul kui süsteem on väga suure külastatavuse tõttu üle koormatud ja broneeringut ei õnnestu kohe teha, soovitab Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus mõne aja pärast uuesti proovida. 

“Ilmselt täituvad ajad väga kiiresti, kuid edaspidi tekib vabu aegu juurde vastavalt vaktsiinide saabumisele,” ütles keskuse direktor Katrin Reinhold.

Kuidas vaktsineerimiseks digitaalselt aeg broneerida?

Logi sisse üleriigilisse digiregistratuuri (www.digiregistratuur.ee või www.digilugu.ee). Autendi end kas Smart-ID, Mobiil-ID või ID-kaardiga. Kui oled hetkel vaktsineeritavate inimeste sihtrühmas, siis ilmub sisselogimisel avalehele sellekohane teavitus. Liigud automaatselt edasi vabade aegade otsinguvaatesse, kui tervishoiuteenuse osutaja on oma ajad avalikuks teinud.

Pärast sulle sobiva vaba aja leidmist saad selle broneerida. Mine kindlasti vaktsineerimisele õigeks ajaks kohale või teavita vaktsineerivat asutust esimesel võimalusel, kui sul mingil põhjusel ei õnnestu õigeks ajaks minna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles