Saare maakonda lisandus 41 koroonapositiivset

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Covid-19 Saaremaal.
Covid-19 Saaremaal. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui esmaspäeval ei lisandunud Saare maakonda ainsatki positiivset koroonatesti, siis eile tuli neid juurde 41.

Saaremaa valla elanikest sai positiivse testitulemuse 39 inimest, Muhu valla elanikest kaks. Saaremaal tehti kokku 246 koroonaviiruse testi, seejuures lisandusid eile ka juba esmaspäeval selgunud positiivsed testitulemused.

Kuressaare haiglas oli eilse seisuga 18 koroonapatsienti ehk viie võrra vähem kui esmaspäeval.  

“Valla hallatavad lasteaiad jäävad avatuks, välja arvatud viiruse levikust tingitud erijuhtudel,” ütles Saaremaa vallavalitsuse arendus- ja kommunikatsiooninõunik Anu Vares.

Lümanda lasteaia neli õpetajat ja kaheksa sõimerühma last on eilsest koduses isolatsioonis. Lasteaia valverühm on Lümandas endiselt avatud. 11. märtsist on suletud Kihelkonna lasteaed.

Anu Varese sõnul on Saaremaa ühisgümnaasiumi hariduslike erivajadustega õpilaste klassidest alates 12. märtsist distantsõppel 4.c, 5.c, 5.e ja 8.L ning 15. märtsist ka Leisi kooli kolm hariduslike erivajadustega õpilast.

Saaremaa vallavanema Mikk Tuisu sõnul on esimesed vaktsiinisüstid saanud ka sotsiaaltöötajad ja valla infotöötajad.

Saare maakonnas oli eilehommikuse seisuga Covid-19 vastu vaktsineeritud 5153 inimest, kellest 1034 on saanud mõlemad vaktsiinidoosid.

“Kahjuks on riiklikul tasandil kuulda, et sel nädalal vaktsiini Eestisse põhimõtteliselt ei tule, mis tähendab, et ka meil jätab see vaktsineerimisse augu ja vaktsineeritute hulk samas tempos ei kasva,” ütles vallavanem eilses Kadi raadio saates “Keskpäev”

Eestis on Covid-19 vastu vaktsineerimisi tehtud 141 912 inimesele, kaks doosi on saanud 52 932 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles