Kõrvaltegevus roolis võib muuta juhi potentsiaalseks mõrtsukaks

Kristina Õun
, Reporter
Copy
KLÕPS: Kuressaare politseijaoskonna vanempiirivalvur Mark Leiner kasutab tihti töös fotokaamerat ning mobiilset kiiruskaamerat, mille strateegiline paigutamine aitab juhtide kõrvaltegevused kaameraga jäädvustada.
KLÕPS: Kuressaare politseijaoskonna vanempiirivalvur Mark Leiner kasutab tihti töös fotokaamerat ning mobiilset kiiruskaamerat, mille strateegiline paigutamine aitab juhtide kõrvaltegevused kaameraga jäädvustada. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Liikluses kohtab hulgaliselt juhte, kes loodavad, et neid aitavad punktist A punkti B toimetada õnn ja autopiloot ning juht ise võib samal ajal tegeleda kõige muu kui sõiduki juhtimisega. Kõrvaltegevused on liikluses aga pea sama ohtlikud kui purjuspäi rooli istumine.

Matis Sikk
Matis Sikk Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare politseijaoskonna patrullitalituse juht Matis Sikk ütleb, et kuigi inimestel seostub kõrvaltegevusega esmalt just telefoniga rääkimine, siis tegelikult liigitub kõrvaltegevuste alla kõik, mis juhi tähelepanu liikluselt mujale suunab. Nagu näiteks autoroolis söömine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles