Muuseumirotid jagatakse välja ilma piduliku galata

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Muuseumirott
Muuseumirott Foto: Kuvatõmmis videost

Juuni algusse lükatud 2020. aasta Eesti muuseumide aastaauhindade pidulik väljakuulutamine Kuressaares viiakse osaliselt läbi virtuaalselt ja ilma traditsioonilise galata.

Piret Hiie-Kivi
Piret Hiie-Kivi Foto: secure.pmo.ee

Ürituse projektijuht Piret Hiie-Kivi ütles Saarte Häälele, et koroonaolukorrast lähtuvalt otsustasid korraldajad sel nädalal, et 4. juunile planeeritud konverents viiakse läbi kahel päeval ehk 3.–4. juunil ja teise päeva lõpus leiab aset vaid pidulik vastuvõtt nomineeritud projektide esindajatele, auhindade üleandjatele ja korraldajatele. Kuressaare kultuurikeskuses toimuvast üritusest tuleb otseülekanne veebis.

Täpsem ajakava on Hiie-Kivi sõnul koostamisel, kuid nominentidel on võimalus valida kolme variandi vahel, mismoodi nende esitlus toimub: kohapeal, veebiülekandena või ettesalvestatud videona. “Jätkuvalt on plaan siduda sündmus Saaremaa viikingiaasta teemaga, kuid traditsiooniline galaõhtu, mis pidi toimuma Kuressaare spordihoones, jääb sel aastal paraku ära,” sõnas ta, lisades, et kõikidele kohalesaabujatele on plaanis korraldada kohapeal Covid-19 kiirtestimine.

“Kuna veel talvel oli lootus, et ehk juuni algul saab ikka tavapärase auhinnatseremoonia korraldada, siis emotsionaalselt on kõige raskem osa plaanide muutumisel olnud mõnede varasemate broneeringute tühistamine,” nentis Hiie-Kivi, kelle sõnul on korraldajatel väga kahju, et kogu Eesti muuseumirahvas ei saa aasta ühele oodatuimale sündmusele kohale tulla ja peab seda jälgima ekraani vahendusel.

“Kindlasti on üks uuendus aga see, et ekraanide taga olevad muuseumitöötajad saavad siiski sündmusse kaasatud, näiteks otselülitusega mõnda muuseumi, kus toimub konverentsi ühisvaatamine või teeme mõne kaasamismängu,” rääkis Piret Hiie-Kivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles