Noored, kandideerige spordistipendiumile!

, SSMA juhatuse esimees
Copy
Mati Mäetalu
Mati Mäetalu Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sporditegemise eesmärk ei pea tingimata olema tippsportlaseks saamine. Saaremaa Saarte Mängude Assotsiatsiooni (SSMA) spordistipendiumi määramine näitab noortele, et nende kodusaarel ei ole neid unustatud ja tuntakse uhkust noore saavutuste-tegemiste üle. Samuti annab stipendium stipendiaadile pisut tuge õpinguteks ja spordialaseks tegevuseks. 

Saare maakonna spordistipendiumi konkursil saavad osaleda maakonnast pärit, spordialase tegevusega silma paistnud kuni 25-aastased noored, kes õpivad taotluse esitamise hetkel kõrgkoolis. Stipendiumiga väärtustame noorsportlaste hulgas kõrgharidust ja soovime süvendada neis veendumust, et aktiivse sporditegemise kõrvalt on võimalik ka kõrgharidust omandada.

Esmakordselt toetuse jagamise 10-aastase ajaloo jooksul on stipendiumi suuruseks 1000 eurot. Senine toetus on jäänud vahemikku 500–750 eurot. Stipendiumit suurendati SSMA juhatuse otsusega, et väärtustada veelgi noore inimese õpinguid ja spordialast tegevust ning anda noore tegevusele märgatavat tuge.

Stipendiumi väljaandmise algatas Saaremaa Saarte Mängude Assotsiatsioon. Stipendiumi eelarve kujuneb läbi Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupi ning Saaremaa ja Muhu valla toetuste. 

Täpsema ülevaate maakonna spordistipendiumist leiab Saaremaa spordiliidu kodulehelt www.saaresport.ee .

Kandidaate saavad 24. maini esitada kõik eraisikud, ka kandidaadid ise, ning organisatsioonid. Taotluse vorm asub Saaremaa spordiliidu kodulehel www.saaresport.ee ja see tuleb saata märgusõnaga “Spordistipendium” e-aadressil: mati.maetalu@kuressaare.ee või Kuressaare spordikeskuse aadressil Vallimaa 16a, 93819 Kuressaare.

Lisainfot saab küsida telefonilt 52 78 139 või mati.maetalu@kuressaare.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles