JUHTKIRI Tegusat toomekuud!

Copy
Õitsev toomingas viitab rahvatarkuse järgi sellele, et on paslik aeg maaubinad mulda pista.
Õitsev toomingas viitab rahvatarkuse järgi sellele, et on paslik aeg maaubinad mulda pista. Foto: Urmas Luik

Homme algab mai, toomekuu. Tõsi – uhkest ja õisi täis toomepuust võib praegu, mil soojapügalaid päeval heal juhul kümmekond, üksnes unistada. Samas meelitab sinitaevas särav päike õue. Ning kui juba õues olla, tasuks meeldiv kasulikuga ühendada. Näiteks korrastada koduõue. Või siis minna jalutama, ent võtta tühi prügikott kaasa ja korjata maas vedelev prügi üles. See ei ole sugugi raske. Pealegi on puhtas ümbruses palju mõnusam aega viita.

Võib ju toriseda, et kas ikka tasub vaeva näha, kui mõne aja pärast näeb ümbrus ikka välja samamoodi kui enne koristamist. Või vähemalt mitte nii puhas kui pärast koristamist. Sest ikka leidub neid, kes oma rämpsu maha poetavad või metsa sokutavad. Kõik ju keskkonnast ei hooli. Selleks aga, et midagi paremaks muutuks, tuleks alustada kõigepealt iseendast.

Vaatamata sellele, et tänavusel Teeme Ära talgupäeval kehtib 2+2 reegel, talguid – või pigem talguampse – ja talgulisi jagub. Tänavuseks talgupäevaks väljapakutud ideedest on ka saartel elavad inimesed innukalt kinni haaranud. Nii valmib meie maakonnas talgutööna vähemalt poolsada lilleniitu, kümneid kompostikaste ja putukahotelle. Teeme ära!

Märksõnad

Tagasi üles