REOVEEKAART ⟩ Kuressaare kanalisatsioonis viirusekandjaid pole või on neid väga vähe

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Foto: Saarte Hääl

Vaid Kuressaares ja Jõgevamaal on sel nädalal reovee koroonaviiruse sisalduse näitaja Tartu Ülikooli koroonakaardil roheline. 

Tartu ülikooli professor Tanel Tenson tõdes, et paraku on oranži ja punase tasemega paikasid nende kaardile juurde tulnud. 

"Lootsime kinnitada, et viiruseleid läheb allapoole. Näeme praegu, et Saaremaal Kuressaare on koht, kus me midagi ei leidnud, paar kohta veel. Muidu on see kaart aga punane või oranž, ka kollane on väga ära kadunud," sõnas professor rahvusringhäälingu uudistele.

Viimane tähendab, et enamikes mõõtepunktides leidus milliliitri reovee kohta enam kui 2000 viirust ehk viiruse levik on laialdane.

Ka Kuressaare näit oli eelmisel reedel oranž, mis viitas viiruse laiemale levikule ja ennustas, et lähipäevadel võiks nakatunute arv tõusta.

Foto: Saarte Hääl

Samas statistika pole seda kuidagi kinnitanud. Laupäeval, 1. mail lisandus Terviseameti andmetel Saare maakonda kaks positiivset koroonatesti, 2. mail kaks, 3. mail mitte ühtegi, 4. mail kaks, 5. mail neli, 6. mail kolm ja täna neli positiivset tulemust. 

Viimase 7 päeva nakatumuskordaja 100 000 elaniku kohta on tänase päeva seisuga Eestis 176 ja Saare maakonnas 51.

6. mail pikendas vabariigi valitsus avalikele üritustele, meelelahutusele, toitlustusettevõtetes viibimisele, sportimisele ja treenimisele ning muudele tegevustele ja tegevusaladele kehtivaid piiranguid kuni 16. maini. Info piirangute kohta on leitav lehelt kriis.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles