Kevadised suurüritused proovitakse kuidagimoodi ära teha

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
39. Kuressaare Linnajooksu start.
39. Kuressaare Linnajooksu start. Foto: Allan Mehik

Saaremaa kevadistest suurüritustest on seni täies mahus sügisesse lükatud vaid Kuressaare linnajooks, Lions´i kevadlaat jäeti aga hoopis ära.

Traditsiooniliselt enne emadepäeva laupäeval toimuv kevadlaat jäi Lions´i klubi presidendi Taavi Rauniste sõnul tänavu toimumata. Ta lisas, et võib-olla tehakse sügisel mõni asendusüritus.

Kuressaare aiandus- ja lillepäevad, mis peaksid toimuma eeloleval nädalavahetusel, on esialgu lükatud 28.–29. maile.

Margit Kõrvits
Margit Kõrvits Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Oma traditsioonilisel kujul jääb ära ka Kuressaare tänavafestival. Peakorraldaja Margit Kõrvitsa sõnul ei saa nad tagada, et festivalile ei tuleks rohkem kui reeglite järgi lubatud 150 inimest. Seega toimub festivali asemel 29. mail tänavakruiis, mis pühendatud tänavatoidule. Kõrvitsa sõnutsi on neil toitlustajatega kokkulepped, et pakutakse tänavatoitu ning ka meelelahutust sellises vormis ja mahus, nagu reeglid lubavad ning külastajad saavad siis vabalt valitud kohtade vahel voorida.

Spordiüritustest on teatatud Kuressaare linnajooksu edasilükkamisest, mis peaks siis toimuma 21. augustil.

Seevastu Ultima Thule maraton saab 22. mail igal juhul teoks. Maratoni peakorraldaja Madis Kallase sõnul piiratakse osalejate arvu nii, et lossihoovis üle 150 inimese ei oleks. Starditakse 10-liikmelistes gruppides ja kavas on nii poolmaraton kui ka maraton. Osaleda võivad nii jooksjad kui ka kepikõndijad. Kõik oma distantsi lõpetanud saavad medali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles