JUHTKIRI ⟩ Kas uue traditsiooni sünd?

Saarte Hääl
Copy
Maie Kindel oma leivajäätisega avatud talude päeval.
Maie Kindel oma leivajäätisega avatud talude päeval. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Kuressaare turutraditsioon on hääbunud või vähemasti varjusurmas. Riigilt saadud raha toel korda tehtud turuplatsil südalinnas ootab kliente heal juhul vaid mõni üksik müüja, kehvemate ilmadega aga ulub laudade vahel vaid tuul.

Laatu Saaremaal küll peetakse, ent koroonaaeg oma piirangutega on vähemalt tänavu kevadel sellele tavale oma pitseri jätnud. Millal Saaremaal aga igal nädalal laata peeti – kes seda enam mäletab?

Seda rõõmustavam on maakonna suurima taaskasutuskeskuse Putukas plaan hakata Ringtee ärikeskuse juures igal pühapäeval laata korraldama.

Kauplema on sinna oodatud kõik, kel midagi pakkuda, olgu teise ringi rõivaid-jalanõusid, antiikesemeid või omaküpsetatud pirukaid.

Esimene laat leiab aset juba sel pühapäeval. Kindlasti tasub laadale minna oma kraami pakkuma või pakutavat uudistama. Kes teab, mida kõike põnevat laadalt leida võib. Tõdemus, et ühe vana on teise uus, peab ajal, mil taaskasutus moes, väga hästi paika.

Kas Kuressaare iganädalastest laadapäevadest saab traditsioon, sõltub eeskätt muidugi kohalike inimeste aktiivsusest ja huvist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles