Aasta vaimulikuks valiti Hannes Nelis

Saarte Hääl
Copy
Hannes Nelis
Hannes Nelis Foto: Erakogu

Eesti vaimulikud valisid oma eile peetud konverentsil aasta vaimulikuks EELK Valjala, Kaarma ja Muhu koguduse õpetaja Hannes Nelise.

“Seda tööd ei saa teha raha eest, vaid seda tehakse siirast armastusest selle töö ja väärtuste vastu, mida kirik kuulutab,” ütles Hannes Nelis.

Hannes Nelis on sündinud Kuressaares 1965. aastal ja töötanud vaimulikuna Saaremaal alates diakoniordinatsioonist 1991 ning preestriordinatsioonist alates aastast 1992. Ta on abielus ja viie lapse isa. Praeguseks on ta teeninud vaimulikuametis 29 aastat.

Endise liturgilise komisjoni liikmena peab Nelis oluliseks kiriku liturgilise pärandi rikkust ja selle kasutamist ning on oma töödes ja tegemistes mitme eriilmelise koguduse vaimuliku, abikaasa, isa ja vanaisana paljudele inimestele eeskujuks. Nelisele loomuomane põhjalikkus asjaajamises ja soojus inimestega suhtlemisel on toonud talle sõpru ja tunnustust ka väljaspool kirikuringkondi.

Kaitseliidu kaplanina on Nelis teeninud Kaitseliidu Saaremaa maleva koosseisus alates 2016. aastast.

Nelis on pikki aastaid teinud kiriku juures noortetööd ja löönud nii eelmisel aastal kui ka tänavu kaasa kiriku noortepäevade Jäpe ettevalmistustes. Ta osaleb sageli erialastel koolitustel ning on nõu ja jõuga abiks praostkonna nõukogu töös.

Saarte praostkonna piirkonnas teenivad vaimulikud avaldasid Hannes Nelist aasta vaimulikuks seades veendumust, et ligi 30 aastat kiriku teenimistööd teinud vaimulik väärib tunnustamist laiemalt kui üksnes oma kodusaare ametikaaslaste poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles