MUHU UUDISSED Liival olli leeripüha

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ei neh, mis ta põle kena kuulda ja tiada mitte. Neh sõuke jutt, mis ma nelipühi Liiva suures kirkus kuulsi. Neh, et piiskop olli alisen, et masu kahessasada liiget jälle sievuasta kirgul vähäm kut mineva vuasta olli. Ja nendest suarte pial umbest ühessakümmend. Aga vuata, mis pühabe nähe olli – Muhu kogudus sai omale tükkis kuus uut liiget juure. Neh, just nõuke ports olli Liiva kirkus esimese nelipüha leerilapsi. Viis tükki ollid Liiva kuoli ühessanda jäo põkked ja massakad ja üks nendest pirekse vanam rovva olli kua kampaline. Ikka jälle oo nõnna, et kui mõjal Eestimua pial midad viletsamaks lähäb, siis Muhus ikka tükkis oo asjad paramini.

Õpetaja kiitis kangest, et olge nie ajad nii ullud kut tahes, aga va interniedus tulli abiks ja nõnna sai selle muodsa distantsõppe kordas kenaste kõik tunnid ää pietud. Ui ta kiitis, et oln kole munuksed lapsed, et tahtvad kenaste kampas õppe ja oidvad ja abistavad ühteteist. Ja et taagid sai nüid laste taudi sõukse asja selgeks, et kaudu interneti suab kua pitkad tunnid äe pidada.

Neh, ja kena olli vuadata. Muhulased oo ju edavad oma rahvariietega ja särasid niisamma kenaste kut võililled sial kirgu ukseaukus. Omal suud muikus pias. Ja nüid oo esimesed tunnistused kätte suan. Leerikuol oo seljataha jäen. Neh ja mis sii ütelda? Ega sie arvutite kaudu õppemine viimases lassis põle naljaasi mitte. Või neh, aab igalühel närvid ukka. Aga nie viis nuort inimest said igatahes omale ingekosutust terve selle aa ja oskavad nüid kottu välja minnes paramini eal ja kurjal vahet kua tiha. Ja tuleva pühabe võivad juba uut koguduse nõukogu valida. Neh, nendele viiele kuolilõpetajale ja teestele ühessandikele kua – kenad põrumist! Põlegid ju rohkem jäen kut paljast kolm eksamid ja sialtmualt tuleb oma eluga ise akkama suaja. Sõuke sie mualapse elu oo. Just akkab teesest kodu abi olema ja läin ta oogid!

Ja lõpetuseks sialt kirgu ja kuolimaja juurest üks uhke uudis viel. Kis tahab kuulata, kuidas metsmummud sumisevad või nuusuta kenad erku melissiaisu või tükkis uudista, mesmuodi roniroosid ennassid taeva poole sirutavad, siis nüid oo just paras aeg Liiva roosiaidas üks pissike tiir tiha. Moekat suve algust siis, neh, ja olge ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles