ARVUDE KEELES Eesti kõige kallimad prügiveohinnad on saartel

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Foto: Graafika: LIINA ÕUN

Saarte Hääl sirvis korraldatud jäätmeveo hinnakirju Eesti erinevates maakondades ja jõudis tõdemuseni, et kõige enam tuleb prügikonteineri tühjendamise eest maksta Saare-, Hiiu- ja Muhumaal.

Kui näiteks Jõhvi vallas Ida-Virumaal kasseerib prügifirma RagnSells enimlevinud, 240-liitrise jäätmemahuti tühjendamise eest 2 eurot 17 senti ja Tallinna Jäätmekeskus Tallinnas 2 eurot 70 senti, siis Saaremaa valla läänepiirkonna elanikel tuleb samasuure konteineri tühjendamise eest firmale Prügimees maksta 10 eurot 66 senti ehk ligi viis korda rohkem.

“Põhimõtteliselt oleme esirinnas jah,” nentis OÜ Prügimees juhatuse liige Riho Nook. Põhjendus on tema sõnul väga lihtne: kui mujal läheb enamik segaolmejäätmetest ahju, mis on kõige odavam lahendus, siis meilt veetakse need Paikusele järelsorteerimisliinile. “Riigihanke nõuete kohaselt peab vähemalt 50% Saaremaal kogutavast segaolmejäätmest minema taaskasutusse, aga selle saavutamine on kallis. Kui tekkekohal jäätmeid sorteerida, saaks märksa odavamalt ja see ongi eesmärk,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles