Sõrve poolemiljonipeldiku tuules nõuavad vetsu ka teised kogukonnad (1)

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
HEA ALGATUSE KURB LÕPP: “Pott on ääreni sitta täis,” kirjutasime juulis kümme aastat tagasi uudises “Rõve peldik magistraali ääres riivab silma ja peletab turiste”.
HEA ALGATUSE KURB LÕPP: “Pott on ääreni sitta täis,” kirjutasime juulis kümme aastat tagasi uudises “Rõve peldik magistraali ääres riivab silma ja peletab turiste”. Foto: Saarte Hääl arhiiv

“Turistidele on olulised kolm P-d: parkimine, politsei ja peldikud,” ütles aastaid tagasi ühel kruiisiturismi konverentsil tollane Tallinna Sadama turundusjuht Erik Sakkov.

See oli enne Küdema lahe süvasadama avamist 15 aastat tagasi. Avalike ja viisakate kempsude piisavusega ei saanud Saaremaa kiidelda ei siis ega saa praegu. Umbes samal ajal võttis Saaremaa peamagistraali äärde parklatesse korralike väljakäikude rajamise oma õlule SA Turvaline Saaremaa. Tubli algatus lõppes mõne aastaga fiaskoga.

Esimene peldik muutus kiiresti kohaks, kuhu normaalne inimene isegi suure hädaga jalga ei tõstnud. Vald hooldas kempsu mõned aastad, siis jäi asi soiku ja haisvaks urkaks muutunud väljakäik tuli maha lõhkuda, tunnistas toona Valjala vallavanem Kaido Kaasik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles