Transpordiamet ei pea Kaali ristmikku ohtlikuks

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Suurima hukkunute arvuga liiklusõnnetuste paik Saaremaal.
Suurima hukkunute arvuga liiklusõnnetuste paik Saaremaal. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa aegade suurima hukkunute arvuga liiklusõnnetuse paik ei ole transpordiameti hinnangul ohtlik. Ettevõtja Alver Sagur väidab vastupidist.

Kuivastu maanteelt Kaali poole vasakpööret tehes ei ole spetsialistide arvates vaja tekitada aeglustusrada, mis võimaldaks keeraval autol liiklusvoolust eraldi rahulikult pöörata.

Alver Sagur
Alver Sagur Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kaali külastuskeskuse ja trahteri omanik Alver Sagur ütleb seevastu, et ohtlike olukordi tuleb seal tihti ette. Selle üle olevat kurtnud ka turistid.

"See on vaid aja küsimus, millal järgmine laks tuleb," arvab Sagur. Ta toob näite, et veidi enne seda kohta on Pihtla poole keeramisel välja ehitatud suur ristmik, kus liiklejate arv on hoopis väiksem võrreldes Kaali poole suunduvate autode arvuga.

Transpordiameti liiklusohtlike kohtade koordinaatori Janno Vilbergi sõnul analüüsiti ristmiku ohutust pärast kolmikhukkumisega õnnetust ekspertkomisjoni tasemel. "Liiklussagedused ei ole põhimaantee lõigul ja ristuvatel teedel nii suured, et pöörete kanaliseerimine vasakpöörderadadega oleks vajalik," märkis ta.

Transpordiamet paigaldas Vilbergi sõnul hoopis Kuivastu poolt lähenejate jaoks enne ristmikku eelsuunaviida, et liiklejaid eesolevast ristmiku teavitada.

Saaremaa vallavalitsus Kaali ristmiku ohutuse teemal sõna võtta ei taha ja suunab teema transpordiametile, kes riigimaanteede ohutuse tagamisega tegeleb. "Vallal ei ole ka põhjust riigiameti kompetentsuses kahelda," leiab valla majandus- ja haldusosakonna juhataja Kaarel Tang.

Matis Sikk
Matis Sikk Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Kuressaare politseijaoskonna patrulliteenistuse juht Matis Sikk nendib, et Kaali ristmikul pole enne või pärast viidatud traagilist juhtumit õnnetusi juhtunud.

Siku arvates on ristmiku muutmise juures probleemiks see, et tee kitsuse tõttu ei ole sinna võimalik uut rada maha joonida ning uuendamine eeldaks ristmiku põhjalikumat ülesehitust. Sikk lisab, et politsei on loomulikult iga tegevuse poolt, mis aitab liiklust ohutumaks muuta.

Janno Vilbergi sõnul tuleb liiklusõnnetuste ärahoidmiseks olla liikluses tähelepanelik, hoida õiget pikivahet ning mitte ületada lubatud sõidukiirust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles