OTSEPILT ⟩ Kuressaares jagatakse muuseumide aastaauhindu

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
TRT02: MUUSEUMIROTT 2005 :TARTU, EESTI, 13MAY05 -  
Konkursi "Muuseumirott 2005" pidulik auhinnatseremoonia Tartu linnamuuseumis.
Muuseumiroti-nimelise rändauhinna võitis Tartu Mänguasjamuuseum.
Pildil muuseumiroti kuju.
lk/Foto LAURI KULPSOO
TRT02: MUUSEUMIROTT 2005 :TARTU, EESTI, 13MAY05 - Konkursi "Muuseumirott 2005" pidulik auhinnatseremoonia Tartu linnamuuseumis. Muuseumiroti-nimelise rändauhinna võitis Tartu Mänguasjamuuseum. Pildil muuseumiroti kuju. lk/Foto LAURI KULPSOO Foto: Lauri Kulpsoo

3.- 4. juunil toimub Kuressaares Eesti Muuseumide Aastaauhindade konverents ja auhinnatseremoonia. Võitjad selguvad reede pärastlõunal algaval auhinnatseremoonial.

Nominentide nimekiri.  

Ajakava. 

„Pandeemia aasta on muuseumide jaoks olnud väljakutseid esitav, hiljuti avaldatud külastajanumbrid ütlevad, et 2020 aastal külastas muuseume poole vähem inimesi. Seda enam üllatab, et taotlusi konkursile oli sama palju kui eelnevatel aastatel ning tase on endiselt kõrge. Muuseumid on teinud väga tublilt tööd ning hea meel on seda tunnustada,“ ütles Muinsuskaitseameti peadirektor Siim Raie.

Eesti muuseumide aastaauhindadega tunnustatakse tublisid muuseumispetsialiste ning väärtustatakse ja tuuakse esile muuseumitöö eri tahke. Konkursile laekus tänavu 96 taotlust. Laekunud ettepanekutest valisid konkursi nominendid välja Kultuuriministeeriumi juures tegutseva muuseuminõukogu komisjonid.

Muuseumiroti auhindu jagatakse kümnes kategoorias: muuseumikogu arendaja, konserveerimistöö, muuseumihariduse edendaja, teadustrükis, teadusüritus, ajutine näitus, püsinäitus, muuseumiarendaja, kogukonna sõber ja eriauhind. Rändauhinnad ehk suured Muuseumirotid antakse välja aasta parima püsinäituse ja parima ajutise näituse eest. Lisaks antakse sel aastal esmakordselt välja Eesti Muuseumiühingu eriauhind Aasta Turundaja ja nagu juba traditsiooniks saanud, paneb kõige külastajasõbralikumale muuseumile oma eriauhinna Rotilõks välja EAS.

Iga kategooria võitjale on Eesti Kultuurkapitali toel välja pandud rahaline preemia 1300 eurot, mille eesmärk on toetada erialast enesetäiendamist. Kõigile võitjatele kingitakse skulptor Tiiu Kirsipuu loodud pisikesed Muuseumiroti kujud, rändauhinnana jäävad ringlema suured Muuseumirotid näituse ja püsinäituse kategooria võitjale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles